Bahçeli: Siyasette ‘yeni paralel yapı’

11 Eylül 2025 tarihinde yazılı basın açıklaması yapan Devlet Bahçeli, “Milleti ve devleti buhrana sürüklemek, geleceğimize ipotek koymak isteyen FETÖ terör örgütünün en mahrem alanlara kadar nasıl sirayet ettiği bilinmektedir. Bu itibarla suç, suçlu, suçluluk ve cezalandırma karmaşasını kaos üretmek maksadıyla istismar eden ‘yeni bir paralel yapının’ milli bünyemize sızmış olup olmadığını derhal sorgulamak gerekmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

MESAJ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA MI?

Bahçeli'nin "yeni paralel yapı" mesajı, yayınlandığı andan itibaren tartışmalara neden oldu. Bahçeli'nin neyi işaret ettiği yönünde birçok yorum yapılırken, Hürriyet Gazetesi'nden Nedim Şener, mesajın adresinin İçişleri Bakanlığı ve Emniyet'teki atamalar olduğunu öne sürdü.

Şener'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bahçeli'nin uyarısının muhatabı konusunda ise MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in 14 Eylül 2025 günü X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım önemliydi: “İstatistik verileri paylaşmayı vazife gören anlayış yerine, KAHRAMAN’lara sahip çıkan ve zafiyet oluşturmayan idareye sahip olmak lazımdır.”

 

Mesajın adresi İçişleri Bakanlığı idi...

15 Eylül 2025 günü ise MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Başdanışmanı Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, aynı gün TÜRKGÜN gazetesinden Yıldıray Çiçek’in “Yeni Paralel yapının izleri” başlıklı yazısını ekleyerek, X sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Türkiye’yi içten, asayişsizlik üzerinden bir kaosa sürüklemeye çalışan bir sistemin kurulmakta olduğu yönünde ciddi izlenimler mevcuttur.”

17/25 ARALIK’TA, HENDEK ÇUKUR’DA ONLAR VARDI

Ancak bu gelişmeler, Emniyet atamaları yüzünden “Cumhur İttifakı’nda çatlak var” konulu yazıların ısıtılıp yeniden servis edilmesine yol açtı. Oysa tablo farklı...

Sadece bu yıl değil geçen yıl da tasfiye edilen Emniyet müdürlerinin çoğu, FETÖ ve PKK terör örgütü ile mücadelesine kendini adamış kişilerdi. Ve bu kişiler, 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi sonrası kurulan “Cumhur İttifakı” henüz ortada yokken, 17/25 Aralık 2013 FETÖ Emniyet-Yargı operasyonlarına karşı devleti savunmak adına verilen her göreve koşmuş yine 2015’teki PKK’nın hendek çukur eylemlerine kendilerini siper etmiş isimlerdi.

Emniyet atamalarını MHP-AKP tartışmasına getirmek yanlıştır. MHP Lideri çoğu ismi tanımaz, onlar da MHP Lideri’ni. Mesele, devlete en hassas dönemde sahip çıkmış bu isimlere yapılan vefasızlık. Ama onlar merkeze alınıp, polis başmüfettişi yapılarak kızak görevlere çekilseler de “devlette devamlılık esastır” diyerek devletine sahip çıkıyorlar. Unutulmamalı ki devletin devamlılığı da hafıza ile sağlanabileceği gibi başka yapıların kurulmasına da engel olmaktan geçiyor. İşte MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin asıl uyarısı da bu noktada önemli. Çünkü Bahçeli “Bu isimleri neden görevden alıyorsunuz” demiyor, “yeni bir paralel yapı kuruluyor” diyerek uyarıyor.