Bandırma Denizüstü RES Aday YEKA olarak belirlendi

Enerjide bağımsızlık açısından stratejik önemde olan deniz üstü rüzgar enerjisi santrali (RES) için aday Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı'na (YEKA) ait sahaların büyüklükleri belirlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, RES için Deniz üstü rüzgar enerjisinde Bandırma açıklarında 1111 kilometre kare alan, Bozcaada açıklarında 299 kilometre kare alan, Gelibolu’da 75,6 kilometre kare ve Karabiga’da 410 kilometre kare alan aday Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı –YEKA- olarak tahsis edildi.

09/10/2016 tarih ve 29852 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği kapsamında içlerinde Bandırma'nın da bulunduğu bazı alanlar Denizüstü RES Aday YEKA olarak belirlendi.

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan konuyu yakından takip ettiğini belirterek, bu durumun daha çok yatırım ve daha çok üretim merkezi demek olduğunun altını çizdi.

Vekil Öztaylan, “ 09/10/2016 tarih ve 29852 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği kapsamında içlerinde Bandırma'nın da bulunduğu bazı alanlar Denizüstü RES Aday YEKA olarak belirlendi. Söz konusu alanların yenilenebilir enerji kaynak alanı (YEKA) olarak ilan edilmesine yönelik detay çalışmalara başlandığı Enerji Bakanlığımızca duyurulmuştur. Daha çok yatırımın ve daha çok üretimin merkezi haline gelen Balıkesir'imize hayırlı olmasını temenni ederim.” Dedi.