GÜNMARSİFED çatısı altında Erdek'te buluştular

Güney Marmara İş Dünyası temsilcilerinin katılımı ile Erdek’te iş dünyası sorunları ele alınarak çözüm yolları arandı.

Toplantıda ön plana çıkan konulardan bir tanesi TR22 Bölgesinde kadın girişimciliği oldu. Bölgede kadın girişimci sayısını ve temsil gücünü arttırmak adına neler yapılabileceği ile ilgili katılımcılar görüşlerini ifade ettiler. Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu çatısı altında yönetim kurullarında kadın üye sayısının artmaya başlaması, iş dünyası örgütlenmelerinde başkanlık seviyesinde temsil kabiliyetinin gösterilmesi bölge adına önemli kazanımlar olarak değerlendirildi. GÜNMARSİFED çatısı altında Güney Marmara Kadın Girişimciliğinin ve temsil kabiliyetinin arttırılması adına kurulacak özel komisyon aracılığı oluşturulacak strateji çerçevesinde yapılacak çalışmalar planlandı.

Ön plana çıkan önemli konulardan bir diğeri ise “Ticari Etik” konusu oldu. Kayıt dışı ekonomi başta olmak üzere, vergilendirme sistemi ve tüm bölgenin ticari etik meselesine bakış açısı değerlendirildi.

GÜNMARSİFED’in “Ticari Etik” konusunda özel bir çalışma başlatması, konu ile ilgili çeşitli araştırma ve raporlamalara istinaden yakın bölge federasyonlarının katılımı ile sempozyumlar