Reklamı Geç
YAZARLAR
KEMALİZM’DEN RAHATSIZ OLANLAR…
Ozan Utku ARICAN
13 Temmuz 2025 - Pazar 01:08
77 defa okunmuş.

 

 

   Yıllardır yazılarımızla, fikirlerimizle çevremizdeki insanları tek bir hedefe yönlendirmeye çalıştık; vatan, millet ve bağımsızlık.  Başka bir yolumuz, gayemiz, hedefimiz yoktu. Yollar yürünecekse onlarla beraber yürünmeliydi. Çünkü biliyorduk ki, tüm farklılıklarımıza, farklı fikirlerimize rağmen, birliğin ve beraberliğin gücü en güçlü orduları, setleri yıkıp yok edebilirdi. Nasıl ki bu devletin kurucuları, milli mücadelenin önderleri, millet ile birlikte; yenilemez denilen düşmanı yendiyse, kurtarılamaz denilen vatanı kurtardıysa, milli davalarda elbet bir gün gerçekleşirdi.

 

   Bir insanın o topluma ait olduğunu ne gösterir? Elbette o toplumun değerlerini ve kültürünün bir parçası olması. Acısını, üzüntüsünü, mutluluğunu, ümidini paylaşabilmesi. Millet olmak, tek bir vücut gibi hareket etmektir. Farklılıklarımız olmadan olur mu, olamaz; bu bizim en büyük zenginliğimizdir. Tek bir vücut olarak düvel-i muazzamaya karşı kanımızla canımızla vatanımızı savunurken de aynı ruhla bunu başardık. Onları bitti dedikleri yerde yenerek, geldikleri yere geri gönderdik.

 

 Bugün bu ruhu taşıyamayan, ayrışmayı özgürlük olarak gören, bir olmayı ayrı olmaya tercih eden anlayışlar ve paylaşımlar görüyoruz.  Hatta yetmiyor, Kemalizmi emperyalist ülkelerin dizayn ederek zorla kabul ettirdiğini söyleyebilecek kadar basiretsizler. Kemalizm, 1930’lu yıllarda ortaya atılmış bir fikir olmasından öte, doğrudan Cumhuriyetin kendisidir.

 

Mustafa Kemal Atatürk alerjisi yeni ortaya çıkan bir şey değildir. Kemalizmden bundan rahatsızlar. Ağzına ‘ Türk Milleti’ kelimesini bile almaktan korkan, emperyalizme karşı ters düşmekten korkan, uşak psikolojisiyle hareket eden, gerçekten yüreğinde vatanın ve milletin ateşini hissetmeyenler, hiçbir zaman bu duyguyu taşıyamazlar. Onlar bu ülkenin bayraktarı ve önderi da olamazlar. Ne de biz onları kendi içimizde barındırabiliriz. 

 

 Halkçılık ile eşitlik ilkesi ve adalet, milliyetçilik ile Türk milleti ve bağımsızlık, Cumhuriyetçilik ile kulluktan-boyun eğmekten özgürlüğe ve bireyciliğe, laiklik ile din ve vicdan özgürlüğüne ve bilime, devletçilik ile milli ve bağımsız ekonomiye, inkılapçılık ile sürekli devrimsel değişim ve dönüşüme olan inancımızdan korkuyorlar. 

 

  Bağnazlığa, gericiliğe, sömürgeciliğe, emperyalizme, soykırımlara, asimilasyonlara, baskılara ve zulümlere, adaletsizliğe, kulluğa, padişahçılara, din tacirlerine, kompradorlara, mafyokrasiye karşı duracağımıza, Cumhuriyeti ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ün ideolojisinin ‘yanlış olduğunu’ ortaya atabilecek cesareti kendinde görebilmek, ülkenin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Bu gafletin içerisindekiler yeni mi hayır! Emperyalizmin, sömürgeciliğin, mandacılığın ağzına yapışmış olan bu fikirler, Türkiye’nin düşmanlarının, Sevr sevicilerinin sözleridir. Ve bize hiç mi hiç yabancı değildir.

 

  Dik duracağız, onurlu yaşayacağız, Cumhuriyeti koruyacağız, bağımsız ve tek vücut Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olacağız.

 

 

Ozan Utku ARICAN

Tarihçi/Yazar

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

Diğer Yazıları

KUKLACI-SAHNE-OYUN
681
15 Temmuz - Neyi Niye Yazmaktan Korktunuz?
129
ATA'NIN YOLU
123
YOL HARİTASI
143
GÖKBÖRÜ
132
KARTALKAYA FACİASI ve DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
127
DEPREM GERÇEĞİ VE SOSYOLOJİK DURGUNLUK
115
YILLAR ÖNCE YAZDIĞIM BİR YAZININ ANIMSATTIKLARI
121
SURİYE MESELESİNE NASIL BAKMALIYIZ?
114
BARIŞ- DEMOKRASİ – CUMHURİYET VE NEO-LİBERALİZM?
149
Türk Rönesansı: KÖY ENSTİTÜLERİ (1940-1954)
189
Türk Siyasi Zihniyeti Neden Çözüm Üretemiyor?
279
TÜRKİYE'DE DOĞRU SİYASET HANGİ İLKELERE DAYANMALI?
230
HAYAT BİZE NEYİ ÖĞRETEMEDİ?
206
GERÇEĞİN IŞIĞINDAKİ BUKALEMUN
209
TARTIŞMA VE ELEŞTİRİ KÜLTÜRÜ NİYE ÖNEMLİ?
301
GERÇEĞİN IŞIĞINDAKİ BUKALEMUN
209
ŞEREF VE İSTİKLÂL
217
İktisadi Krizler Tüketim Alışkanlıklarını Nasıl Etkiledi?
221
Anadolu ve Türkler
212
SİYASİ DURUŞ VE KİMLİK SORUNU
218
‘Türkiye, Türkiye’den Büyüktür’
233
KIVILCIM
219
GAFLET-DALALET-HIYANET
244
TOPLUMSAL ALZHEİMER
239
TÜRKİYE'DE EĞİTİM ÜCRETSİZ Mİ?
262
ABD'NİN 'CAMBAZA BAK' OYUNU !
244
FİYASKO: NEO-LİBERAL EKONOMİK-POLİTİKA
249
AŞAĞILIK PSİKOLOJİSİ VE İNSANOĞLUNUN DEHLİZLERİ
266
İNTERNETİN NATO'SU NE ANLAMA GELİYOR?
207
TARİHTE BİR YOLCULUK.. (1)
231
KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM VE EĞİTİM
220
BİR PULSUZ DÜŞÜNCE
255
DOSTOYEVSKİ'den TOLSTOY'a...
270
MABED
211
ATATÜRK VE DEVRİM -2-
222
BU GİDİŞLE...
269
ATATÜRK VE DEVRİM -1-
216
CEPHANE
269
BELEDİYE, HALKLA İÇSELLEŞME VE HALKÇILIK
246
13
299
Endüstriyel Et Yığınları
227
Batıcılık ve Aşağılık Psikolojisi
271
Kapitalizm İçerisinde Şans Oyunu ve İnsana Dair..
255
GÖNLÜ YOL GÖSTERİCİ, ELİ ÖPÜLESİ İNCİLÂ ÖĞRETMEN
343
Çok Farklı Bir Gelecek..!
354
Çok Farklı Bir Gelecek..!
227
EFESLİ HERAKLEİTOS'A SELAM OLSUN
243
TAVUĞUN BACAĞI..!
240
Deve Kuşu Politikası
237