Komünist Başkan 4 Araelık'ta Bandırma'da
Haber
03 Aralık 2022 - Cumartesi 00:48 Bu haber 1597 kez okundu
 
Komünist Başkan 4 Araelık'ta Bandırma'da
Türkiye Komünist Partili Tunceli Belediye Başkanı, Fatih Mehmet Maçoğlu,Bandırma'ya geliyor.
Siyaset Haberi
Komünist Başkan 4 Araelık'ta Bandırma'da

4 Aralık 2022 Pazar günü,  “Güney Marmara Dayanışması” grubunun davetlisi olarak  Bandırma ve Erdek’te düzenlenecek bir dizi etkinlik ve  “Güney Marmara Üretim Kooperatifi”nin kuruluş sürecine katılacak olan Maçoğlu, daha sonra Bandırma Santral Kültür Merkezi’nde, saat 15.00’te, “Demokratik, Halkçı Yerel Yönetimler ve Kooperatifler” konulu söyleşiye katılacak. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Ovacık'ta kurduğu  kuru fasulye, nohut, patates gibi ürünleri organik yetiştiren kooperatifleşmeye dayanan üretim-bölüşüm modelini   Tunceli'den sonra, ülkenin  geneline yayma çabalarını sürdürüyor.
Açıklanan programa göre  saat 10.00’da, Erdek’teki zeytin hasadına katılacak olan Maçoğlu, daha sonra saat 15.00’te, Bandırma Santral Kültür Merkezi’nde, “Demokratik, Halkçı Yerel Yönetimler ve Kooperatifler” konulu toplantıda  konuşacak. Maçoğlu ; Tunceli Ovacık'ta TKP adayı olarak  Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra  bölgede yaşayan küçük çiftçi ve üreticilerle atıl alanlarda komünal olarak başlattığı kooperatif  çalışmaları sonucu gerçekleştirilen olağanüstü başarılı üretimlerin ; Tunceli Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra  devam eden   bugün Avrupa ve Amerika ülkelerine ihracat noktasına ulaşarak  gerçekleşen  sürecin başarı öyküsünü  konuşacak.


Santral Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek etkinliğin sunuculuğunu Av. Seray Gönal, moderatorlüğünü ise grubundan Erol Yıldız yapacak.


Söyleşide Güney Marmara Dayanışması’ grubundan , Ziraat Mühendisi Nihal Güven Altınkurt, “Güney Marmara’da tarım ve kooperatifçilik”, SMMM Muhasebe Finans Bilim Uzmanı Metin Yalçın ise “Düzen değişmezse iklim değişir” başlıklı konularda görüş ve düşüncelerini izleyicilerle paylaşacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Komünist, Başkan, 4, Araelık'ta, Bandırma'da,
Yorumlar
Haber Yazılımı