Türkiye- Rusya işbiliği ABD'yi ürkütüyor
Haber
12 Ekim 2023 - Perşembe 01:08 Bu haber 1564 kez okundu
 
Türkiye- Rusya işbiliği ABD'yi ürkütüyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de kurulması planlanan enerji merkezine birçok ülkenin ilgi gösterdiğini söyledi. Putin, 'Bu projeye Türk dostlarımız, biz ve Avrupa'da Rus kaynaklarını almak isteyen herkes ilgi gösteriyor.' dedi.
Ekonomi Haberi
Türkiye- Rusya işbiliği ABD'yi ürkütüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezi için elektronik platformun oluşturulmasının planlandığını belirterek, "Bu projeye Türk dostlarımız, biz ve Avrupa'da Rus kaynaklarını almak isteyen herkes ilgi gösteriyor." dedi.

PUTİN'DEN DOĞALGAZ MERKEZİ AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası'nın ana oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkeziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Projeye ilgi gösterildiğini belirten Putin,  "Burada öncelikle Avrupa kıtasına yönelik doğal gaz ticareti için elektronik bir platform oluşturulmasından bahsediyoruz. Bu projeye Türk dostlarımız, biz ve Avrupa'da Rus kaynaklarını almak isteyen herkes ilgi gösteriyor." diye konuştu.

TÜRK AKIM VE MAVİ AKIM GELİŞECEK

Putin, TürkAkım ve Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye doğalgazın etkin şekilde sevkiyatına devam ettiklerini ve söz konusu altyapının da gelecekte genişletebileceğini ifade etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye-, Rusya, işbiliği, ABD'yi, ürkütüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı