Ahmet Akın’ın gizli gündemi! CHP 5 ilçeden vazgeçiyor!
Haber
23 Ocak 2024 - Salı 22:20 Bu haber 819 kez okundu
 
Ahmet Akın’ın gizli gündemi! CHP 5 ilçeden vazgeçiyor!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ olarak gireceklerini, her il ve ilçede kendi adaylarını çıkaracaklarını söylemişti. Akşener’in, Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncülük ettiği Millet İttifakı için söyledikleri, CHP Milletvekillerinin İYİ Parti’ye güç kazandırmak için gerçekleştirdiği geçici transferler hakkında, “en büyük pişmanlığım” dediği bir ortamda, CHP ve İYİ Parti Balıkesir’de yerel ittifak kurmak için genel merkezlerin bilgisi dışında ittifak için hazırlanıyor.
Siyaset Haberi
Ahmet Akın’ın gizli gündemi! CHP 5 ilçeden vazgeçiyor!

POLİTİKA  / TARIK SÜRMELİOĞLU

 

CHP VE İYİ PARTİ GİZLİ İTTİFAK İÇİN GÖRÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın,  dün akşam İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’le bir görüşme yaptı. Akın’ın Atalar Caddesi’ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi’ndeki görüşmede, CHP Milletvekili Serkan Sarı ve İl Başkanı Erden Köybaşı’nın da bulunduğu öğrenildi.

Akın’ın İYİ Parti’nin Büyükşehir adayı çıkarmaması ya da bir tavşan aday durumu söz konusu olursa, 5 ilçede belediye başkan adaylıklarını İYİ Parti’ye vermeyi taahhüt ettiği ileri sürülüyor.

Bu ilçelerin, Karesi, Savaştepe, İvrindi, Bigadiç ve Havran olduğu belirtiliyor.

CHP’nin Balıkesir’de aday açıklaması yaptığı ilçelerden biri de Bigadiç. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bigadiç’te Zafer Göksel’in adaylığını açıklamıştı. Böyle bir işbirliği olması halinde, Göksel’in adaylıktan geri çekilip yerine İYİ Partili bir adayın verilmesi söz konusu olabilecek.

 

İYİ PARTİ BÜYÜKŞEHİR İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Meral Akşener’in açıklamaları doğrultusunda, İYİ Parti’nin Bavlıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarması söz konusu. Sahada seri çalışmalar yaptığı bilinen İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in ismi Büyükşehir adaylığı için konuşuluyor. Turhan Çömez bu konuda herhangi bir açıklama yapmış değil.

Ahmet Akın’ın tabanda ittifak ve iki partinin seçim birlikteliği hesapları kabul görürse, İYİ Parti’nin Büyükşehir için aday çıkarmaması gerekiyor.

 

AHMET AKIN’IN İTTİFAK ARAYIŞINA CHP GENEL MERKEZİ NE DİYOR?

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’le yaptığı ittifak görüşmesi sonrasında Ankara’nın yolunu tuttuğu, Genel Merkez’e bu konuyla ilgili gelişmeleri aktaracağı gelen bilgiler arasında. İYİ Parti için “eski dost düşman olmaz” ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Balıkesir’de istenen seçim ittifakı için ne diyeceği merak konusu.

Bu arada CHP Balıkesir Milletvekili ve örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Akın’ın ittifak için İYİ Parti heyetiyle yaptığı görüşmeden habersiz olduğu öğrenildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ahmet, Akın’ın, gizli, gündemi!, CHP, 5, ilçeden, vazgeçiyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı