Balıkesir belediye başkanı adayları 2024 (AKP-CHP)
Haber
13 Ocak 2024 - Cumartesi 23:09 Bu haber 923 kez okundu
 
Balıkesir belediye başkanı adayları 2024 (AKP-CHP)
2024 yerel seçimleri için Balıkesir belediye başkanı adayları belli olmaya devam ediyor. CHP, AKP, İyi Parti, MHP Balıkesir belediye başkanı adayları da açıklanmaya devam ediyor.
Siyaset Haberi
Balıkesir belediye başkanı adayları 2024 (AKP-CHP)

2024 yerel seçimleri için Balıkesir belediye başkanı adayları belli olmaya devam ediyor. CHP, AKP, İyi Parti, MHP Balıkesir belediye başkanı adayları da açıklanmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde aday adaylığı başvuruları 5 Aralık 2023 tarihinde sona ermişti. Şimdi aday adayları arasından adayları belirleme süreci başladı. CHP’nin büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde göstereceği adaylar Parti Meclisi’nde netlik kazanacak ve bölüm bölüm açıklanacak.

POLİTİKA / Haber Merkezi

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI 2024

CHP’nin kalesi olarak görülen ilçelerde aday adayı bolluğu yaşanırken, AK Parti’nin egemen olduğu ilçe belediyeleri için az sayıda aday adayının başvuru yapması dikkat çekiyor.

AK PARTİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI KİMDİR?

1975 doğumlu, evli ve biri kız, ikisi erkek, üç çocuk babası olan Yücel Yılmaz, eğitimini Balıkesir’de tamamladıktan sonra Eskişehir’de üniversite eğitimi almıştır. İktisat ve Ticaret Politikası üzerine Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığı yapmıştır. Askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde Asteğmen olarak tamamlamıştır. Halen Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren Yabancı Dil Okulları’nı kuran Yücel Yılmaz ticari hayatına başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği de yapmıştır.

Ticari hayatının bir kısmında çeşitli derneklerde faaliyet gösteren Yücel Yılmaz; Balıkesir Ticaret Odası’nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapmıştır. Karesi Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı olmasının ardından Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır. Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı seçilmiştir. Karesi Belediye Başkanlığı döneminde ulusal ve uluslararası düzeyde 10 ödülü kariyerine ekleyen Yücel Yılmaz; Türkiye’de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin kurulmasına bizzat öncülük ederek, birlik merkezinin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketi Balıkesir olmasını sağlamıştır.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yücel Yılmaz ayrıca UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından birisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın Eş Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Türkiye belediyelerini temsil etmek üzere Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi’ne seçilen Yücel Yılmaz, ayrıca kurulmasına öncülük ettiği Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin de başkanlığını yapmaktadır.

Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

AK PARTİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI KİM OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul başta olmak üzere 26 ilin belediye başkan adaylarını bugün Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak organizasyonla duyuracak.

AK Parti’nin Balıkesir’de aday göstereceği isim Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Aday açıklanacak diğer iller ise Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu, Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Artvin olacak.

SON YEREL SEÇİMLERDE AK PARTİ’NİN ADAYI KAZANDI!

2019 yılında düzenlenen yerel seçimlerde Balıkesir’de AK Parti’nin aday gösterdiği Yücel Yılmaz seçimi aldığı 375 bin 253 oy ve 47.78 oy oranı ile kazandı. İYİ Parti’nin adayı İsmail Ok ise 46.50 oy aldı.

YEREL SEÇİMLERDE KİMLER SEÇİLECEK?

2024 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanı, il belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belde belediye başkanı, köy muhtarı, ihtiyar heyeti, mahalle muhtarı ile beraber il genel meclis ve belediye meclis üyeleri seçilecek.

İŞTE CHP’NİN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERDEKİ ADAY ADAYLARI

BÜYÜKŞEHİR

Ahmet Akın, Haluk Ahmet Gümüş

ALTIEYLÜL

Esin Balıbek, Hakan Şehirli, Kemal Güven, Ahmet Namlı

AYVALIK

Asım Sürer, Mesut Ergin, Neşe Zengin, Rahmi Gençer, Semra Engin, Serdar Demirezer

BALYA

Orhan Gaga

BANDIRMA

Bülent Arduç, Dursun Mirza, Hüseyin Bahar, Metin Ok, Mustafa Karagöz, Ozan Onur, Selim Panç, Tolga Tosun

BİGADİÇ

Zafer Göksel

BURHANİYE

Ali Kemal Deveciler, Bilgi Tuna, Burak Ali Sarı, Murat Narin, Murat Yazgan

EDREMİT

Ahmet Özkoca, Cavit Cebeci, Cemal Arslan, Hasan Özpolat, Mehmet Ertaş, Metin Tunçer, Nevin Sayman, Özcan Sarıçam, Selman Hasan Arslan, Seval Bozkurt, Tümdeniz Çelebi, Yurt Yıldırım

ERDEK

Burhan Karışık, Faika Özlem Sarı

GÖMEÇ

Ahmet Ercan, Ali Evren Doğru, Halil Daşpınar, Mehmet İrem Himam, Melih Bağcı, Neşe Hançe

GÖNEN

İbrahim Palaz

İVRİNDİ

Ali Kundakçı, İnci Aydoğan Aydı, İsmail Kuşçalı

KARESİ

Atalay Yıldıran, Mustafa Arabacı, Serpil Akgül

KEPSUT

Oğuz Arslan

MANYAS

Ahmet Duru, Ercan Ay, Esat Hepşen, Tancan Barçin, Zerrin Tok

MARMARA

Aydın Dinçer

SAVAŞTEPE

Abdullah Karaca, Mehmet Ülkü, Umut Dinç

SINDIRGI

Mustafa Pulat, Serkan Sak, Turan Akdoğan

SUSURLUK

Aydın Şeren, Bekir Barut, Hakan Semizel

Kaynak: Editör:
Etiketler: Balıkesir, belediye, başkanı, adayları, 2024, (AKP-CHP),
Yorumlar
Haber Yazılımı