BANSİAD'ın konuğu Prof.Dr.Sarı, ‘Deniz, İklim, Marmara’yı anlatacak
Haber
13 Haziran 2023 - Salı 00:14 Bu haber 1720 kez okundu
 
BANSİAD'ın konuğu Prof.Dr.Sarı, ‘Deniz, İklim, Marmara’yı anlatacak
Bansiad aylık olağan toplantısında,Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Sarı’yı konuk olarak ağırlayacak.
Manşet Haberi
BANSİAD'ın konuğu Prof.Dr.Sarı, ‘Deniz, İklim, Marmara’yı anlatacak

 

Bansiad aylık olağan toplantısında,Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Sarı’yı konuk olarak ağırlayacak. 15 Haziran Perşembe günü Grand Asya Otel’de gerçekleşecek toplantıda Prof.Dr.Sarı, ‘Deniz , İklim, Marmara’ konulu sunumu yapacak.Küresel ısınmanın yanı sıra değişen iklim koşullarının Marmara Denizine etkisinin konuşulacağı öngörülen ve  İş insanlarının ile basının davetli olduğu toplantıya katılımın yüksek olması bekleniyor.

Marmara Denizi ile ilgili bir çok çalışmaya imza atan Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Dr.Mustafa Sarı İklim değişikliği, çevre ve deniz kirliliği sebeplerinden ötürü müsilaj problemi yaşayan Marmara Deniz’ini kurtarmak amaçlı ‘Marmara’nın Umudu Pina’ projesinin de yürütücüsü olarak Marmara Deniz’inin kurtarılmasında büyük rol oynayan, bir saatte altı litre deniz suyunu süzerek müsilajla mücadelede ilk sırada yer alan çok değerli bir tür olan Akdeniz’in en büyük çift kabuklusu pinaların korunması adına alınması gereken tedbirleri anlattığı bir sunum gerçekleştirmişti. 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BANSİAD'ın, konuğu, Prof.Dr.Sarı,, ‘Deniz,, İklim,, Marmara’yı, anlatacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı