Blinken’a protesto
Haber
20 Şubat 2023 - Pazartesi 10:25 Bu haber 1464 kez okundu
 
Blinken’a protesto
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere geldiği İncirlik Üssü'nde açıklamalarda bulundu. Öte yandan Ankara'da bir araya gelen HKP üyeleri, ABD Dışişleri Bakanı'nı protesto etti.
Dünya Haberi
Blinken’a protesto

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle geldiği Türkiye’de, açıklama yapmak için İncirlik Üssü’nü tercih etti. Uçakla indiği Ankara’dan İncirlik’e ulaşan Blinken’ı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

Blinken, “Yıkımın birazını görmek için bir şehrin üzerinden uçma şansım oldu ve bunu kelimelere dökmek gerçekten zor. Yıkılmamış ve yıkılmış binalar görüyorsunuz, çöken çatıların hemen yanında hala ayakta duran bir şeyler var. Size söz konusu durumun ölçeği hakkında bir fikir veriyor. Bu depremden dolayı on binlerce ölüm ve on milyonlarca etkilenen insan var ve elbette, hala tam kapsamını bilmiyoruz.” dedi.

PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan Ankara’da bir araya gelen HKP üyeleri, Blinken’ın Türkiye ziyaretini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran, “Deprem felaketi bir kez daha gösterdi ki, bir doğa olayı olan deprem değil, parababalarının kâr hırsı için yapılan güvensiz binalar öldürüyor” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının ve “Emperyalistler, işbirlikçiler, geldikleri gibi gidecekler” ve “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerinin yer aldığı flamalar taşıyan HKP üyeleri adına konuşan Kıran, “Kim bilir yine hangi kirli hesaplar peşindesiniz de gelmişken deprem bölgesinde de bir görüntü verecek, şirin görünmeye çalışacak, AKP’giller’in yaptıklarının yanındayım, mesajı vereceksiniz. Ey eli kanlı zalim!” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Blinken’a, protesto,
Yorumlar
Haber Yazılımı