Buğday alım fiyatlarını açıklandı
Haber
07 Haziran 2023 - Çarşamba 02:53 Bu haber 1499 kez okundu
 
Buğday alım fiyatlarını açıklandı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada buğday alım fiyatlarını belirlediklerini duyurdu. Hasat döneminin başladığını vurgulayan Başkan Erdoğan, "TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada 7 bin lira olarak kararlaştırdık." dedi.
Ekonomi Haberi
Buğday alım fiyatlarını açıklandı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabine Toplantısı sonrası önemli mesajlar verdi. Başkan Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday ve arpa alım fiyatlarını duyurdu.

"BUĞDAYDA TON BAŞINA 8 BİN 250 LİRA, ARPADA 7 BİN LİRA"

Başkan Erdoğan, çiftçilere gereken desteği verdiklerinin altını çizerek "Hasat döneminin başladığını görüyoruz. Çiftçilerimize gereken desteği veriyoruz. Geçen ay başında yaş çay alım fiyatı açıkladık. Bugün de TMO 2023 Buğday ve Arpa alım fiyatlarını belirledik. TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada 7 bin lira olarak kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

TON BAŞINA 500 LİRA DESTEK

Sisteme kayıtlı çiftçilere destek sağlanacayı söyleyen Başkan Erdoğan şunları kaydetti: "Bakanlığımız tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerimize buğdayda ton başına bin lira arpa için ton başına 500 lira destek olarak verilecektir."

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2023 hasat dönemindeki buğday ile arpanın alım fiyatları ve teşvik rakamları Konyalı üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, AA muhabirine, İç Anadolu Bölgesi Orta Anadolu bölümünde üretimin hububat ağırlıklı olması ve bunun desteklenmesi gerektiğini belirtti.

"BU FİYATIN ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİNE İNANIYORUM"

Bu yıl Konya Ovası'nda hububat ekim alanlarının yüzde 5-10 arttığını dile getiren Çevik, "Bu fiyatın üretimi destekleyeceğine inanıyorum. Piyasanın beklediği fiyat ve 1000 lira destekle çiftçimizin eline 9 bin 250 lira geçecek. Gübre ve enerji gibi girdilerde düşüş var, bu da çiftçimizi memnun edecek bir fiyat" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Buğday, alım, fiyatlarını, açıklandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı