ÇANAKKALE’DE YANGIN; 9 KÖY VE KAMPÜS BOŞALTILDI
Haber
23 Ağustos 2023 - Çarşamba 02:08 Bu haber 1163 kez okundu
 
ÇANAKKALE’DE YANGIN; 9 KÖY VE KAMPÜS BOŞALTILDI
Çanakkale'de orman yangını 9 köy ve üniversite kampüsü tahliye edildi. Hayvanlar telef oldu, alevler Kepez ve Kent merkezine yaklaştı. . Rüzgarın da etkisiyle büyüyen Yangına müdehale devam ediyor.
Türkiye Haberi
ÇANAKKALE’DE YANGIN; 9 KÖY VE KAMPÜS BOŞALTILDI

Çanakkale'de orman yangını 9 köy ve üniversite kampüsü tahliye edildi. Hayvanlar telef oldu, alevler Kepez ve Kent merkezine yaklaştı.  Rüzgarın da etkisiyle büyüyen Yangına müdehale devam ediyor.

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, alevlerin yaklaştığı 9 köyün tahliye edildiğini, vatandaşların ise KYK yurtlarına yerleştirildiğini açıkladı. Alevlerin devlet hastanesine herhangi bir tehdit oluşturmadığını belirten Yumaklı, yangının 1500 hektar alanda etkili olduğunu söyledi. Yangında 7 ev hasar gördü, 4 kişi dumandan etkilenerek tedavi altına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tahliye çalışmalarına ilişkin son durum hakkında bilgi verdi. Yerlikaya, "Kayadere, Damyeri (Fevzi Çakmak Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinden 1251 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Sarıcaeli köyü yaşlı bakımevinden 45 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir. Tedbir amaçlı Çanakkale-Çan kara yolu sivil araç trafiğine kapatılmıştır. Çanakkale Boğazı tek taraflı deniz ulaşımına açılmıştır. Lütfen, orman yangınları ve bu bölgelerdeki yardım ihtiyacıyla ilgili olarak AFAD tarafından yapılan paylaşımlara itibar edelim." açıklamasında bulundu.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kayadere köyü civarında devam eden orman yangınına havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü belirtilerek,'Ulupınar ve Belen köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları önemlidir.' ifadelerine yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Çanakkale'deki orman yangınının 800 hektarı orman olmak üzere 1500 hektar alanda etkili olduğunu belirterek, "Elbette şu an itibarıyla gece olması hasebiyle yere inen ve mücadele edemeyen uçaklarımız var. Ancak 4 gece görüş helikopteriyle bu mücadeleye devam ediyoruz. Yaklaşık 260 arazöz ve iş makinesi ve 1500'e yakın personelimizle mücadele devam ediyor. Sabah gün ışımasıyla beraber gündüz açıklamış olduğumuz hava araçları ve helikopterlerin geri kalanları da yine mücadeleye katılmış olacaklar." dedi.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇANAKKALE’DE, YANGIN;, 9, KÖY, VE, KAMPÜS, BOŞALTILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı