Cemal Öztaylan ve Bandırma
Haber
01 Şubat 2024 - Perşembe 15:31 Bu haber 1733 kez okundu
 
Cemal Öztaylan ve Bandırma
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı...
Manşet Haberi
Cemal Öztaylan ve Bandırma

Balıkesir ve Bandırma  basını ,31 Mart yerel seçimleri öncesi gittikçe kör bir düğüme dönüşen ‘kim aday olacak’ sorusuna yanıt buldu  ve hur sürprizden uzam bir şekilde Cemal Öztaylan, AK Parti’nin belediye başkan adayı olacak yanıtını verdi.

Yaklaşık bir ay önve Bandırma’da olası adaylar üzerine yazdığımız yazıda ‘şapkadan tavşan çıkabilir’ dediğimiz de bir çok okurumuz, yazının üzerinde titizlikle durmuş ve şapkadan çıkacak başkan adayının CHP’den Dursun Mirza olacağı yönünde yorumlarda bulunmuştu. Oysa ki, konu ne CHP ne de Dursun Mirza idi. Konu, AK Parti ve Cemal Öztaylan idi.!

Düşündürücü ve bir o kadar da ilginçtir. 2009-2004 yerel seçimleri öncesi, aday belirleme süreçlerinde de, ne zaman sandık gözükse, Cemal Öztaylan ismi hep siyaseten zikredilen, aranan, istenen ve arzulanan ismi oldu. Az zorlanmadı ve ısrarla hep yaptığı konuşmalarda kimi zaman ilerleyen yaşını kimi zaman da yorgunluğunu dillendirerek ‘asla’ aday olması düşünmediğini vurguladı. İnanmadık, inanmak istemedik ve  ‘istemiyorum diyor ama yan cebime koyun’ arayışında diye kızgınlıkla karışık söylendik durduk.

2023 14 Mayıs’ta gerçekleşen   miletvekilliği genel seçimlerinde oğlu Ali Taylan Öztaylan’ın vekil seçilmesiyle Öztaylan için fırtınalı deniz durulur gibi oldu. Yücel Yılmaz’a yerel seçimlerle ilgili verilmiş sözü vardı. Kime ne sözü verirse versin Öztaylan’ı iyi tanımak ve bilmek gerekiyor. Konu Bandırma ise  akan sular durur. Biliyoruz ki en uzak durmak durmaya çalıştığı günler de bile göz ucuyla bile olsa  kentin ve hatta bölgenin en yakın izleyicisi, takipçisiydi. Kentin üzüntüleriyle dertlenir, sevinci ve coşkusu ile coşardı. Dedik ya, Öztaylan’ı iyi bilmek ve iyi tanımak gerekiyor diye..

Bandırma’da siyasi ve toplumsal denklemler çok hızlı değişiyor. Hep yazdım ve hep vurguladım. Bandırma seçmeni ve insanı aptal değildir diye. Bandırma insanı Sedat Pekel, Dursun Mirza ve Tolga Tosun’un şahsında bir kanan verdi ve üç dönemdir, sandıkta CHP diyor. Bandırma, hiç bir siyasal parti için çantada keklik bir kent değildir. Bandırmalı seçmende her hangi bir siyasal partinin tepe tepe kullanacağı oy deposu falan görülmemeli. Bandırma, siyasal argümanlara takılıp kalacak bir kent de değildir. Yakıştırmaların yaşam ve gerçekler karşısında hiçbir anlamı ve hükmü bulunmadığını da gördü, yaşadı..7’den 70’e bu kentte insanların istediği tek şey var: Gerçek anlamda değişim ve yenilenme..!

Ben, Cemal Öztaylan’a dönük  arayışın da bu nokta da önem kazandığına inanıyorum. Yaptığı iki-üç senelik belediyecilikle bir kentte sarsılmaz bir yer kazanmış olmak ve aradan geçen onca yıl ve yerel seçime karşın aranan isim olmak, kolay kazanılacak bir nitelik, bir vasıf değildir. Bir anlamda geç de olsa Bandırma bunu zaman içinde gördü ve anladı. Öztaylan’ın geçmiş başkanlar Sedat Pekel, Dursun Mirza ve Tolga tosun ile de bir derdi ,davası yok. Herkes sırasını savdı ve kerameti ne ise ama az ama çok ortaya koymaya çalıştı.

Cemal Öztaylan, AK Parti’den belediye başkan adayı olacak mı? Sabırla bekleyip, göreceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat Cemal’i arayarak bu göreve davet ettiği ve onunda  ailesiyle değerlendirmek için izin istediği biliniyor. Nihai kararını verecek ve bu karar onun için hiç de kolay olmayacak. Neden? Çünkü, oğlu vekil ve kendisinin de belediye başkanı seçilmesi durumunda baba-oğul siyaseten kentte konuşlanmış bir aile olacak. Kentin tarihinde böylesi bir örnek yok ve zor bir sınav.! Olayın kuşkusuz pozitif yönleri de var negatif yönleri de.Bu nokta da Cemal Öztaylan kadar Ali Taylan Öztaylan’ın da iyi bilinmesi ve tanınması gerekiyor. Oligarşik bir aile görünümünden ve anlayışından uzak, bir ilişki örgüsünden söz ediyoruz.

Sonuç olarak, 31 Mart yerel seçim süreci Bandırma’da AK Parti’nin de adayının belli olmaya başlaması ve Öztaylan’ın başkan adaylığının kesinleşmesiyle renkleniyor hız kazanıyor. Öztaylan’ın adaylığı seçim sürecini ciddi anlamda etkileyecek ve süreci olumlu yönde tetikleyecektir. Biz şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor ve tüm adaylara, partilere başarı diliyoruz.

Esen kalın..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cemal, Öztaylan, ve, Bandırma,
Yorumlar
Haber Yazılımı