"Cumhuriyet Kadınları Cennet Kuşları"Belgeseli özel gösterimi yapıldı
Haber
28 Ekim 2023 - Cumartesi 03:41 Bu haber 1128 kez okundu
 
"Cumhuriyet Kadınları Cennet Kuşları"Belgeseli özel gösterimi yapıldı
Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Kadınları Cennet Kuşları” adlı belgeselin galası Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirildi.
Manşet Haberi

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Kadınları Cennet Kuşları” adlı belgeselin galası Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin 100. Yılına özel kadın girişimciler kurulumuz tarafından, bölgemizin üreten ve emekçi kadınları ile hazırlanan belgeselin ilk gösterimi Ticaret Borsası konferans salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Çömez yaptı.

Çömez “Kurulduğu günden beri yaşamın birçok alanında kadın erkek eşitliğini diğer birçok  ülkeden daha önce sağlayan Cumhuriyetimiz bugün 100 yaşında. Türk Medeni Kanunu’nun kabulüyle başlayan ve 100 yıldır her gün kadın haklarına verilen önemin ne kadar gerekli olduğunu bizlere hatırlatan Cumhuriyetimiz biz kadınların en güçlü dayanağıdır. Ondan aldığımız kuvvetle çalışıyor ve üretiyoruz. Kuş cenneti  ve kocagöl köyü kadınları yaşamın her alanında varlığını gösteriyor, üretiyor,  gelişiyor ve geliştiriyor. Birazdan izleyeceğimiz belgesel onların her sabah gün doğumuyla başlayan ancak gün batımıyla sonlanmayan emek yoğun yaşamlarına bir övgüdür. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bize miras bıraktığı Nutuk kitabında kadından çokça bahseder. Ancak bir tanımı hepsine kapsar niteliktedir;

Kadının Varlığı Ulusun Bin Bir Noktadan Temelidir.

Biz var oldukça, çalışıp ürettikçe, ulusumuzun temeli de güçlenecek, izleyeceğimiz belgeselde görünen görünmeyen ülkemizin tüm üretken kadınları, gelecek nesillerin sağlam temeller üzerinde yükselmesini ve Cumhuriyetimizin nice 100 yıllarını kutlanmasını sağlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kurduğu Cumhuriyetin bize verdiği gücün bilinciyle yaşamın her alanında var olmaya ve üretmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu olarak bu belgeselin hazırlanmasında emeği geçen Kuşcenneti ve kocagöl köyü kadınların‘a çok teşekkür ediyoruz. Emek ve umut dolu bu belgesel  Cumhuriyetimize armağan olsun.” Dedi.

Cumhuriyetimize Sımsıkı Sarılmalıyız

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan konuşmasında cumhuriyet kazanımlarının önemine dikkat çekti. Tan “ Cumhuriyetimizin 100. Yılını çoşkuyla, gururla ve geleceğe umutla bakarak kutluyoruz. Dünya ya ve çevre ülkelere baktığımda Cumhuriyetimizin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz.

Ulu Önder Atatürk; ün gazi ve şehitlerimizin ve bu davaya emek vermiş, gönül vermiş tüm büyüklerimizin ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, bu haklı gururu bize yaşatan en büyük pay sahipleri Cumhuriyet kadınlarıdır. O günden bu güne, her zaman evimizin, aşımızın, mücadelemizin her zaman yanında olmuşlardır. Bizlere şefkatli elleriyle, anne yürekleriyle dokunarak sahip çıkan seven tüm kadınlara sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Kocagöl ve Kuş cenneti mahallelerinde yaşayan kadınlarımıza Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimcilerimizle beraber hazırladıkları bu program için çok teşekkür ederim. Emeğiniz ve bereketiniz daim olsun.

Cumhuriyetimizin bize kazandırmış olduğu birlikte başarma ruhunu, bugün Borsamızda 83 yıldır bütün kurumlarımızla uygulamaktayız. Bu çalışmayı da bu birlik ve beraberliğin bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Bugün dünyaya baktığımızda Cumhuriyete sahip çıkamayan toplumların geleceğinin ne kadar karanlık olduğunu görüyoruz.Bugün çok daha fazla birlik olma zamanı , Cumhuriyetimize sımsıkı sarılmamız lazım.” Dedi.

Konuşmaların ardından belgesel gösterimi yapıldı. Günün anısına belgesele katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: "Cumhuriyet, Kadınları, Cennet, Kuşları"Belgeseli, özel, gösterimi, yapıldı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yorumlar
Haber Yazılımı