DEAŞ'ı İsrail mi kurdu?
Haber
06 Ocak 2024 - Cumartesi 16:12 Bu haber 841 kez okundu
 
DEAŞ'ı İsrail mi kurdu?
MOSSAD'la ilgili son gelişmeler, akıllara İsrail istihbaratının eski başkanı Efraim Halevy'nin itiraflarını getirdi. Halevy, İsrail'in Suriye'de terör örgütü El Kaide’ye yardım ettiğini açıklamıştı.
Dünya Haberi
DEAŞ'ı İsrail mi kurdu?

Türkiye'de son günlerde İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'a ve DEAŞ'a darbe indiren operasyonlar yapıldı. İran'ın Kirman eyaletindeki son terör saldırısını DEAŞ üstlese de gözler yeniden İsrail ve MOSSAD'a çevrildi. İsrailli yetkililer daha önce birçok kez İsrail devleti ve MOSSAD'ın terör örgütlerine nasıl destek olduklarını itiraf etmişti.

MOSSAD'IN EN TEPESİNDEKİ İSİM ANLATTI

DEAŞ'ı İsrail mi kurdu? İşte MOSSAD'ın tepesindeki isimden El Kaide itirafı... - Resim : 1

Efraim Halevy

 

MOSSAD'ın eski başkanı Efraim Halevy, 2016 yılında Al Jazeera English'in güncel olaylar programı UpFront'a verdiği özel röportajda İsrail'in Suriye sınırında yaralı El Nusra Cephesi teröristlerini tedavi etmesinden rahatsız olmadığını söylemişti.

Halevy, UpFront sunucusu Mehdi Hasan'a "Düşmanlarınızla insancıl bir şekilde başa çıkmak (...) her zaman yararlıdır" dedi. Yardımın tamamen insani olduğuna inanıp inanmadığı sorulduğunda Halevy şu yanıtı verdi: "Taktik (bir değerlendirme) yok demedim. Ana düşüncenin, acil düşüncenin insani olduğunu söyledim."

Netanyahu, Barak ve Şaron dönemlerinde İsrail istihbaratının ve İsrail ulusal güvenlik konseyinin başkanlığını yapmış olan Halevy, El Nusra Cephesi ile "aynı yatağa girdiği" için İsrail'e karşı herhangi bir tepki olabileceğini reddetmiş, "Hayır. Hiç sanmıyorum. Geri tepme olacağını sanmıyorum." demişti.

'HİZBULLAH FARKLI'

 

Yaralı Hizbullah savaşçılarının tedavisini de destekleyip desteklemeyeceği sorulan Halevy, Hizbullah ile El Nusra Cephesi arasındaki farkın İsrail'in "El Kaide tarafından özellikle hedef alınmaması" olduğuna işaret ederek "Hayır, Hizbullah savaşçıları söz konusu olduğunda farklı bir hesabımız var" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DEAŞ'ı, İsrail, mi, kurdu?, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı