Edremit’te mor sandık yok! Tüm adaylar önseçime girecek
Haber
31 Ocak 2024 - Çarşamba 04:37 Bu haber 942 kez okundu
 
Edremit’te mor sandık yok! Tüm adaylar önseçime girecek
Edremit CHP’de belediye başkan adayı önseçimle belirlenecek. İki kadın aday arasında önseçim yapılacağına ilişkin açıklamalar sonrasında Edremit CHP İlçe Örgütü’nde tepkiler oluşmuş, aday adayları mor sandık uygulamasına karşı çıkmıştı.
Siyaset Haberi
Edremit’te mor sandık yok! Tüm adaylar önseçime girecek

POLİTİKA / TARIK SÜRMELİOĞLU

 

CHP Balıkesir Milletvekili ve örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Edremit’te aday belirleme yöntemine ilişkin son noktayı koydu. Aytekin, mor sandık olmayacağını, 12 aday adayının önümüzdeki günlerde yapılacak bir önseçime dahil edileceklerini söyledi.

Ensar Aytekin, bugün CHP İlçe Örgütü’nde şu açıklamaları yaptı:

 

“31 Mart’ta Türkiye seçime gidiyor. Edremit’te partimiz gücünü büyüterek koruyarak yeniden iktidar olmak iddiasını sürdürüyor. Biz önümüzdeki günlerde Edremit’te aslında belediye başkan adayımızı değil, Edremit’in belediye başkanını belirleyeceğiz.

Bunu nasıl belirleyeceğiz?

Edremit, Balıkesir’in en güçlü, en büyük, en dinamik örgütü. Balıkesir’in 20 ilçesinde toplam üye sayısı 31 bin, bunun 8341’i Edremit’te. Güçlü bir örgüt yapımız olduğunun kanıtı. Edremit’te örgütümüz belediye başkanını, meclis üyelerini, milletvekilini en geniş anlamda önseçimle belirleme iradesini her zaman ortaya koymuştur.

Biz de CHP’de son kurultaydan bu yana dillendirdiğimiz bir şey var, ülkenin her yerinde kılı kırk yaracağız, bir çok yol ve yöntemi deneyeceğiz, bunun sonucunda adayları belirleyeceğiz dedik.

 

ANKETLERDE ADAYLARDAN HERHANGİ BİRİ AÇIK ARA ÖNDE ÇIKMADI

Belediye başkanının bizde olduğu yerlerde başkan ve aday adayları arasında anket yapacağız dedik, ankette açık ara önde çıkanı başkan adayı olarak atayacağız dedik. Şimdi Edremit’te bu noktadan hareketle yapılan ankette arkadaşlarımızın birisinin diğerlerinden açık ara önde çıkmadığını gördük. Adaylar arasında bir önseçim yapmak lazım. Bu noktada Genel Başkanımızın söylediği gibi, birbirine yakın çıkan sonuçlar arasında önseçim yapma kararı aldık. Edremit’te 12 değerli arkadaşımız ilçeyi yönetmek iddiasında. Biz onların tamamını önseçime katılmasının yolunu açıyoruz. Her aday adayı önseçime katılabilir, kimseye kısıtlama içinde değiliz. 8341 üyemize güveniyoruz. Arkadaşlarla konuştuk, görüşlerini aldık.

 

MOR SANDIK GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL’İN ÖNERİSİYDİ…

Mor sandık diyorlar, CHP kadınların siyasette etkin olmasını istiyor. Genel Başkanımız da Edremit’te yapılan anketlerde ilk 5’te çıkan iki arkadaşımız arasında bir önseçim yapsak, sadece kadınlar arasında yapsak diye bir niyet ortaya koydu. Bununla ilgili düşüncelerimizi paylaştık, 12 aday adayı arkadaşımız önseçim istiyor. 12 aday adayı ile önümüzdeki günlerde bir önseçim yapacağız, Edremit’in 31 Mart’tan sonraki belediye başkanını belirleyeceğiz. Bu karar örgütümüze hayırlı uğurlu olsun.”

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Edremit’te, mor, sandık, yok!, Tüm, adaylar, önseçime, girecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı