Emekliden beş talep
Haber
16 Ocak 2024 - Salı 02:25 Bu haber 666 kez okundu
 
Emekliden beş talep
Emekliler dört gözle maaş zammı beklentisinde. Hayat pahalılığıyla baş edemeyen emekliler taleplerini sosyal medyadan dile getirdi. En düşük emekli maaşının asgari ücretle eşitlenmesi isteniyor
Ekonomi Haberi
Emekliden beş talep

Artan hayat pahalılığı karşısında geçinemeyen emekliler “bıçak kemiğe dayandı” dedi. Sosyal medyada etiket çalışması yapan emekliler Türkiye’nin gündemine oturdu. “Emekliyi Şimşek çarptı”, “emekli biletinizi kesti” etiketleriyle binlerce paylaşım yapıldı. Emeklilerin başlıca talebi en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması oldu. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yetkilileriyle konuştuk. Çözüm önerilerini ve talepleri sıraladılar.

BAKANLAR KURULU GÖRÜŞECEK

 

Emekliden beş talep - Resim : 1

2024 için geçerli olacak maaş artışlarıyla memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklisi arasında uçurum oluştu. Memur emeklisine yüzde 49,25; SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 37,57 oranında zam uygulanacak. Aradaki 12 puanlık farkın kapatılması önemli bir gündem maddesi. Konunun bugün Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelmesi öngörülüyor. Toplantıda belirlenecek ek zammın dün Meclis'e sunulan ekonomiye ilişkin torba kanun teklifine eklenebileceği bildirildi. Emeklilerin taleplerine ilişkin basına konuşan TÜED İstanbul Kartal Şube Başkanı Hüseyin Araz, şöyle konuştu:

"Emekliler insanca yaşam koşulları olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntı aileye de yansıyor. Ülkemizde bu anlamda adaletsizlik söz konusu. Ocak ayı itibariyle yapılan zam sıkıntılı oldu. Maaşların hangi ücretlerle saplanacağı konusunda tereddütlerim vardı. Maalesef endişe ettiğimiz şey gerçekleşti. Eski kök maaş üzerinden zamlar hesaplanarak aktarıldı. Büyük bir hayal kırıklığı söz konusu. Emekliler bu kök maaş zamlarından dolayı büyük bir hayal kırıklığı içinde. Bu zamlar ceplere girmeden marketlerde, pazarlarda her şeye zam geldi. Fiyatlar değiştirildi. Daha maaşlar cebe girmeden bu zamlar yapıldı.

HAYAL KIRIKLIĞI DÜZELTİLMELİ

 

“İlgili bakanların çalışmasından söz ediliyor. Umuyorum bu hayal kırıklığı ile ilgili bir düzenleme söz konusu olur. Emekli dul ve yetimler de düşük kategoride yaşamlarını sürdürüyor. Bunların hepsini gözeten bir düzenleme olmalı. Emeklilerin en az asgari ücret düzeyinde maaş alması gerekir. Hayat pahalılığı gittikçe artıyor. Enflasyonun önüne geçilmiyor. Talebimiz en düşük maaş asgari ücret düzeyinde olmalı.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekliden, beş, talep,
Yorumlar
Haber Yazılımı