Filim gibi..!
Haber
22 Eylül 2023 - Cuma 03:40 Bu haber 3251 kez okundu
 
Filim gibi..!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı..
Manşet Haberi
Filim gibi..!

Filme bak.!

 

Gecenin ileri bir saati ve Sosyal medyada yapılan bir paylaşım ilgimi ve dikkatimi çekiyor.İddia sahibi Bandırma Oto Market.. Eski Belediye Başkanı Dursun Mirza ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunurken Mirza’da bu iddiaları çok sert ifadelerle yalanlayarak aynı sertlikle yanıtlıyor. Paylaşıma, itham ile iddialara bakmakta yarar var.

 

Bandırma Oto Market adına yazan kişi şöyle diyor;

 

-Neden sus payı olarak Mirza’ya veriler tapuları ve ihaleleri anlatmıyorsun başkan olduktan sonra servet yaptı servet senin benim paramla

 

Bu beyanı eski Başkan Mirza yanıtlıyor ve şöyle diyor;

-Bandırma oto market yalancı köpek Kim olduğunu söyle adamsan çık karşıma. Ne tapusu ne ihalesi ne serveti hepsi kuyruklu yalan Bu yalanları atıp asıl sahtekarları koruyun bakalım.Şerefsizler.Ben buradayım halkın içindeyim.Yalanları ispat edin.Hepinize hodri meydan.Alçaklarr.

 

Sosyal medyaya düşmüş bu paylaşımlar yaklaşık bur hafta öncesine gidiyor. Doğal ve mesleki olarak ne olup- bittiğini öğrenmek amaçlı sn. Mirza’yı telefonla aradım ve sn.Mirza, bu paylaşımı ve bu paylaşım kapsamında yazılanları doğruladı. Yazışmaların devamını ve paylaşımları da ondan öğrendik.

 

Paylaşım şöyle devam ediyor ve Bandırma o market şöyle diyor:

  • Dursun abi bir özür borçluyum sanırım sağdan soldan duyma bilgilerle bişeyler yazdım.

Devam ediyor:

  •  abimsin ömür abi sen ne dersen.

 

Sn Mirza’ya Bandırma Oto Market adına sosyal medyada kiminle yazıştığını soruyorum. Kişiyi tanımadığını vurguluyor. Sosyal medyaya taşınmış iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunup bulunmadığını soruyorum. Kendisinden özür dilediğini ve o yüzden Savcılığa şikayetçi olmadığını vurguluyor ve yazışma yanı sıra iddialarla ilgili geniş kapsamlı paylaşımını da sağ olsun göndermiş ve şöyle diyor:

 

“Kardeşim hatadan dönmek erdemdir. Sağdan soldan duyma bilgilerle yazdım özür dilerim demişsin. Özrün kabul edildi.

Hakkımda olmayan şeylerle, gerçek dışı ithamlarla algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu genelde kötü insanlar, kötülükten beslenenler ve bazı bizim CHP’liler yapıyor. Hata bazı uyuşturucu müptelaları da yapıyor.

Akılları sıra gerçek dışı dedikodularla beni yıpratacaklar.

Burada iddia ile söylüyorum. Ben CHP’nin en dürüst Belediye Başkanlarından biriyim. Beni ve ailemizi, yaşam tarzımızı bilenler zaten bunlara inanmıyor.

Bu yalan ve haksız suçlamaları sosyal medyada görünce gerçekten çok sinirleniyorum. Çok cevap vermeyince de çoğu kez ciddiye alıp cevap vermiyorum ama sanki doğruymuş gibi algılanıyor. O yüzden bazen patlıyorum. Sana da patladım. Sonuçta insanız.Sonrada bu patlamayı alıp kullanmaya kalkıyorlar. Düzelttiğin için teşekkür ederim. İnşallah bir gün oturur konuşur sohbet ederiz.”

 

Öncelikle sn. Mirza’ya bu konuda sergilediği tavır ve açık yürekliliğinden, samimiyetinden dolayı teşekkür ediyorum ama belirtmeden de geçmeyeceğim: Sn. Mirza başından itibaren paylaşımda ve iddialarda bulunan muhatabını çok iyi biliyor ve tanıyor. Büyük olasılıkla kamuoyunda deşifre edilmesini, isminin bilinmesini istemiyor.

 

Ayrıca, sn.Mirza bu kentte yıllarca CHP ile anılmış, partisel sorumluluklar üstlenmiş,  Meclis üyeliği yanı sıra Belediye Başkan yardımcılığı ve  beş  yıl Belediye Başkanlığı yapmış bir isim. Geçmiş yıllarda üstlendiği sorumluluklar dikkate alındığında seveni sevmeyeni de, aleyhinde haklı haksız itham ve iddialarla  ortaya çıkanlar da olabilir.

 

Gidilecek adres  ve başvurulacak makam bellidir: O da Cumhuriyet Başsavcılığı..!

 

Sn.Mirza bunu tercih etmemiş ve kendi arasında sorunu, problemi çözmüş  mü oluyor, bu tartışılır. Servis devam ettiğine göre ortada hallolmuş bir sorun yok. Anlaşılan yerel seçim sürecinde bu ve benzeri vakalara çok tanık olacağız. Ancak kimse anlamsız ve gereksiz alınganlık göstermemeli. Neden? Çünkü, basın olarak izliyoruz ve  itham ve iddialar havada uçuşuyor. Konu CHP ise  CHP dışında bir kişi veya muhatap aranmamalı. Sn. Mirza’nın da dikkat çektiği gibi parti içinden, muhalefet etmek adına, kendisine veya adayına prim kazandırmak adına sahnelenen şeyler bunlar. Bir anlamda düne kadar Ak Parti ve Erdoğan’a karşı geliştirilmiş söylem bugün kendi içinde CHP’yi vuruyor.

 

Bu konuda yazılacak, söylenecek daha çok şey var ama bir uyarı ile yazımızı sonlandıracağız. Öncelikle herkesin bir ailesi, eşi ama en önemlisi evladı var. İtham ve iddialarda herkesin insaflı ve vicdanlı olması ve davranması gerekiyor.

 

Esen kalın..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Filim, gibi..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı