Fransa'da Türk düşmanlığının sınırı yok.!
Haber
17 Mart 2024 - Pazar 18:35 Bu haber 521 kez okundu
 
Fransa'da Türk düşmanlığının sınırı yok.!
Marsilya’da Talat Paşa’nın şehit edilişinin yıl dönümünde, terörist Soğomon Tehliriyan’ın heykelinin açılış töreni yapıldı. Tören Belediye Başkanı’nın davetiyle icra edildi.
Dünya Haberi
Fransa'da Türk düşmanlığının sınırı yok.!

Fransa skandallarına bir yenisini daha ekledi. Önceki gün, Penne–sur–Huveaune Belediye Başkanı Nicolas Bazzucchi Departement, Metropole Başkanı Martine Vassal ve Marsilya'nın 11. ve 12. bölgelerinin Belediye Başkanı Sylvain Souvestre'nin daveti üzerine, Ermeni terörist Soğomon Tehliriyan heykelinin açılış töreni yapıldı. Tehliriyan, Nemesis Operasyonu'nun bir parçası olarak, Talat Paşayı 15 Mart 1921’de Berlin'de şehit etmişti.

FRANSIZ SENATÖR: DAHA DA İLERİ GİTMELİYİZ

 

Heykelin açılış töreni din adamlarının dualarıyla başladı. Açılışa katılanlardan Fransız LR senatörü Valerie Boyer, X hesabından paylaşımda bulundu. Boyer, “Bu sabah Soğomon Telhiriyan heykelinin açılışı için Marsilya'daki Beaumont'un kalbinde birçoğumuz vardı.” ifadelerini kullanan Boyer “Şimdi bu mücadelede daha da ileri gitmemiz ve Ermeni soykırımının inkarını nihayet suç kapsamına almamız her zamankinden daha fazla gerekiyor.” dedi.

AZERBAYCAN’A GÖNDERME YAPTI

Boyer’in ardından konuşan Belediye Başkanı Sylvain Souvestre, Fransız senatör gibi bu açılışı "uluslararası hukuka soykırım kavramını yerleştirmek için" bir fırsat olarak görüyor. "Geçmişin karanlık saatlerine ve Azerbaycan'dan gelen mevcut tehdide" atıfta bulunan 11-12 bölgesinin belediye başkanı, sosyal ağlar üzerinden alınan mesajlar ışığında bu açılışın etkisini ölçtüğünü itiraf ettikten sonra sözlerini şöyle tamamladı: "Marsilya her zaman ilk olmuştur, Direniş eylemlerle gösterilmiştir. Fransız ve Marsilya'lı olmaktan gurur duymalıyız.

MEYDANA DA ADI VERİLMİŞTİ

Ermeni Devrimci Federasyonu Batı Avrupa Başkanı Hratch Varjabedian açılışta bir konuşma yaptı. Bu Varjabedian, “Bu 2017 yılında onuruna bir meydana adının verilmesinin ardından Marsilya'da Tehlirian'a verilen ikinci saygı duruşudur.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Fransa'da, Türk, düşmanlığının, sınırı, yok.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı