GÖNEN BELEDİYESİ’NİN GES’İ ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI
Haber
28 Şubat 2023 - Salı 15:50 Bu haber 1732 kez okundu
 
GÖNEN BELEDİYESİ’NİN GES’İ ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI
Gönen Çalıoba Mahallesi’nde 25.200 metrekare alanda yapımı tamamlanan Gönen Belediyesi’ne ait Güneş Enerji Sistemi (GES) projesi elektrik üretimine başladı.
Bölge Haberi
GÖNEN BELEDİYESİ’NİN GES’İ ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın katıldığı açılış töreni ile GES Projesi enerji nakil transferine başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, açılışta yaptığı konuşmasında; “Zor günler geçiren ülkemizde böyle faydalı çevreci projelerin hizmete girmesi bizleri çok mutlu ediyor. Hem üreten, hem kazanan olacak olan Gönen Belediyemizi tebrik ediyor, Belediye Başkanımız İbrahim Palaz’a bu projeyi memleketimize kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Palaz da, kendi enerjisini üreten belediye olacaklarını belirtti, şunları söyledi:

“Ben bu projeyi çok önemsiyorum çünkü gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyordu. Gönen Belediyesi olarak Çalıoba Mahallemizde fizibilite çalışmalarını tamamladığımız 25.200 m2 alana kurduğumuz proje ile kendi enerjisini üreten bir belediye olacağız ve belediyemizin bütçesine de önemli katkı sağlayacağız, ilçemize hayırlı olsun.”

 

  

Kaynak: Editör:
Etiketler: GÖNEN, BELEDİYESİ’NİN, GES’İ, ELEKTRİK, ÜRETİMİNE, BAŞLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı