Gönen Deprem Sensörleri ile 7/24 takipte
Haber
14 Ağustos 2023 - Pazartesi 01:10 Bu haber 2213 kez okundu
 
Gönen Deprem Sensörleri ile 7/24 takipte
Gönen Belediyesi, GÖNDAK işbirliği ile Gönen’de yaşanabilecek olası bir depreme önceden tedbir almaya devam ettiklerini belirtti. Gönen Belediyesi tarafından Gönen’de belirlenen noktalara yerleştirilen sensörler sayesinde ölçüm alınıp 7/24 takibi yapılabilecek.
Bölge Haberi
Gönen Deprem Sensörleri ile 7/24 takipte

Gönen Belediyesi, GÖNDAK işbirliği ile Gönen’de yaşanabilecek olası bir depreme önceden tedbir almaya  devam ettiklerini belirtti. Gönen Belediyesi tarafından Gönen’de belirlenen noktalara yerleştirilen sensörler sayesinde ölçüm alınıp 7/24 takibi yapılabilecek.

 

Gönen Belediyesi, Balıkesir ve çevresinde yaşanabilecek muhtemel bir deprem durumunda hasarı ve can kaybını en aza indirebilmek için çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği ile işbirliği yaptıklarını belirten Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Gönen Belediye Başkanlığı olarak ilçemizde yaşanması muhtemel deprem öncesi tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz.Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneğii ile yaptığımız işbirliği neticesinde ilçemizin dört ayrı noktasına, deprem öncesi sıkışmadan kaynaklı havadaki iyonların değişimini algılayan sensörler yerleştirmeye başladık. İlkini Alaattin mahallemizde kurduğumuz sensörümüz yaptığı ölçümleri anlık olarak İstanbul’daki ana sunucuya iletecek. Orada verilere dönüşecek olan ölçümler buradaki yetkili arkadaşlarımız tarafından da 7/24 takip edilecek. Diğer noktalara da en yakın zamanda kurulum işlemini tamamlayarak ölçüm almaya başlayacağız.” Dedi. Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği-GÖNDAK ise Gönen depreme tamamen hazır olana dek çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gönen, Deprem, Sensörleri, ile, 7/24, takipte,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Gönen Deprem Sensörleri ile 7/24 takipte
Yorumlar
Haber Yazılımı