hAYVAN MI PAZARLIYORSUNUZ.!PAZARLIK REZALETİNE BİR BAKIN.!
Haber
26 Ocak 2024 - Cuma 14:30 Bu haber 853 kez okundu
 
hAYVAN MI PAZARLIYORSUNUZ.!PAZARLIK REZALETİNE BİR BAKIN.!
Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler Youtube kanalında yayınladığı programda, İYİ Parti ile CHP arasında yaşanan Balıkesir pazarlığını anlattı.
Siyaset Haberi
hAYVAN MI PAZARLIYORSUNUZ.!PAZARLIK REZALETİNE BİR BAKIN.!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile yaptığı görüşmeleri ve yaşanan süreci anlatan Mütercimler, ittifak yapılmamasının nedenlerini açıkladı.

Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler, Çömez’in adaylığı hakkında yorum yaptı. Turhan Çömez’in Balıkesir’de güçlü bir isim olduğunu belirten Mütercimler, “Turhan Çömez, Bandırma çocuğu. Kısa bir süre önce Kitap Fuarı için Bandırma’daydım. Bandırma Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin. Tolga Tosun, genç bir avukat, çok kıymetli bir belediye başkanı ama Turhan Çömez orada çok güçlü… Ahmet Akın da Balıkesir’de güçlü bir isim.” dedi.

ÇÖMEZ BANDIRMA ADAYI OLMAK İSTEMİŞ

Turhan Çömez ve Ahmet Akın’ın 8 toplantı yaptığını belirten Erol Mütercimler, Turhan Çömez ile olan konuşmasını şu şekilde anlattı; “Turhan Bey şöyle bir teklifte bulunmuş; ‘Ahmet bey kardeşim. Balıkesir’de tek aday ol yani Balıkesir’i sana bırakıyoruz ama bir ilçe istiyoruz. Bandırma da ben aday olacağım. Ben Bandırma’nın çocuğuyum. Bandırma’yı ya da Edremit’i verin.’ Ahmet Bey, Özgür Özel ile konuşmuş. Yeniden toplantı yaptıklarında Ahmet Bey, Özgür Özel’in Edremit ya da Bandırma’dan vazgeçmediğini söylemiş. ‘Hiçbir ilçenin de bırakılmasına taraftar değiller.’ demiş. Turhan Bey bana; ‘Erol Bey bu durumda ne yapabilirdik. ’dedi haklı olarak. Turhan Çömez’in Bandırma’da ne kadar güçlü olduğunu da gördüm. Sonuçta oranın çocuğu, annesinin evi de tam meydanda. Hatta o dönemde oraya kocaman Kemal Kılıçdaroğlu posteri falan asılmış. Bu durumda benim aklım da şunu söylüyor, arkadaş Turan Çömez haklı. Turhan Çömez Bey’e bu anlaşmazlık edeniyle iki adayın da Balıkesir’i kaybedeceğini söyledi. Bakalım göreceğim.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: hAYVAN, MI, PAZARLIYORSUNUZ.!PAZARLIK, REZALETİNE, BİR, BAKIN.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı