İngiltere ve ABD'yi Gladyo yönetiyor
Haber
24 Şubat 2024 - Cumartesi 14:38 Bu haber 798 kez okundu
 
İngiltere ve ABD'yi Gladyo yönetiyor
Eski Birleşik Krallık Başbakanı Liz Truss, İngiltere'de Gladyo'nun varlığına işaret ederek bu yapılanmayla mücadele ettiğini belirtti. ABD ve İngiltere'nin Gladyo tarafından yönetildiğini vurgulayan eski İngiltere Başbakanı 'İngiltere'de güç, son 30 yılda bürokratlara ve hukukçulara geçti' dedi.
Dünya Haberi
İngiltere ve ABD'yi Gladyo yönetiyor

Eski İngiltere Başbakanı Liz Truss'tan dikkat çeken Gladyo açıklaması geldi. Truss ABD Maryland'da Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda (Conservative Political Action Conference - CPAC) konuştu. Truss, görev süresi boyunca "derin devletle" mücadele ettiğini kaydetti.

 

İktidardayken yapmak istediği değişikliklerin engellendiğini ifade eden Truss “Müesses nizamın büyük tepkisiyle karşılaştım. Bunun çoğu aslında devletin içinden geliyordu” dedi ve ekledi: “Britanya'da eskiden politikacıların elinde olan güç aslında son 30 yılda quangolara, bürokratlara ve hukukçulara geçti. Böylece demokratik olarak seçilmiş bir hükümetin politikaları hayata geçiremediğini görüyorsunuz.”

Truss, “Quango”nun da yarı sivil toplum kuruluşu olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Amerika'da buna idari devlet ya da derin devlet diyorsunuz. Britanya'da 500'den fazla quango var ve her şeyi onlar yönetiyor.”

GLADYO NEREDE?

Eski Birleşik Krallık Başbakanı Truss, Çevre Ajansı, Bütçe Sorumluluk Ofisi, BK Merkez Bankası ve Yargı Atama Komisyonu'nun Gladyo yapılanması olduğunu kaydetti.

 

Truss "İngiltere’de vergileri azaltma, hükümetin boyutunu küçültme ve demokratik hesap verebilirliği yeniden tesis etme çabalarımı sabote ederken bunu ilk elden kendim gördüm. Demokratik yollarla seçilen hükümetlerin kendi politikalarını hayata geçiremediğini görüyoruz" diye konuştu

COSSİGA GLADYO'YU ANLATMIŞTI

Eski İtalya Cumhurbaşkanı Francesco Cossiga, NATO'nun Gladyo örgütlenmesiyle ABD'nin diğer ülkelerde nasıl iktidar belirlediğini anlatmıştı. Cossiga Sabah Gazetesi'nden Nur Batur'a konuşmuş ve şöyle demişti: “Her şey 2'nci Dünya Savaşı'nda başladı. Winston Churcill, Maliye Bakanı'na gizli bir örgüt kurulması talimatını verdi. Ama bildiğimiz istihbarat servisi değildi. İngilizlerin Özel Harekât Servisi (SOE: Special Operation Service) Nazilerin içine sızmakla görevlendirildi. Amerikan OSS (Office for Strategic Service) adı altında kurulan gizli örgüt de istihbarat topluyordu. İkisinin benzer hedefleri vardı...”

Kaynak: Editör:
Etiketler: İngiltere, ve, ABD'yi, Gladyo, yönetiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı