Kara propaganda ile ekonomiyi hedefliyorlar
Haber
15 Temmuz 2023 - Cumartesi 18:14 Bu haber 1602 kez okundu
 
Kara propaganda ile ekonomiyi hedefliyorlar
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ekonomiye etkisine dikkat çeken MÜSİAD Başkanı, 'Hedef alınan Türkiye ekonomisiydi.' dedi. ASKON Başkanı, firari FETÖ'cülerin kara propaganda mekanizmasına işaret etti.
Ekonomi Haberi
Kara propaganda ile ekonomiyi hedefliyorlar

İş dünyası temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha kınadı. İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) başkanları yazılı birer açıklama yaptılar. Bazı başkanlar Anadolu Ajansı'na konuşurken, bazıları ise kurumlarından resmi açıklama geçti. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, askeri ya da sivil, istisnasız bütün darbelerin başlıca amacının kaynak, servet ve gelir transferi olduğunu ifade etti. Asmalı, "Bu anlamda 15 Temmuz’da hedef alınan, 2013 yılında IMF’ye olan borcunu kapatan, 27 çeyrektir pozitif büyüyen, finansal ve mali disiplinini istikrarlı bir yapıya kavuşturmuş ve birçok büyük projeyi hayata geçirmeye hazırlanan bir Türkiye ekonomisiydi.” dedi.

ÇARKLARI DURDURAMADILAR

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da, "Daha ilk günden itibaren, sanayiciler olarak üretim çarklarımızın durmamasına azami özeni göstererek, darbe girişiminin ekonomik etkilerinin kısa sürede püskürtülmesine ve ülkemizin kısa zamanda yeniden demokrasiye dönmesine katkı sunduk." mesajı verirken, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ise, 15 Temmuz 2016'ın Türk tarihinin en önemli kırılma noktalarından biri olduğunu belirterek, "Ya Türk yüzyılı kurma 'Kızıl Elma'sını ebediyen unutup uydu bir devlet olacaktık ya da Türk dünyasının, İslam coğrafyasının ve mazlum milletlerin umudunu yaşatacak 'lider ülke' olma ülküsünü yaşatacaktık. 2023’e 7 kala Türk milleti kararını bağımsız, hür, lider ve öncü Türkiye’den yana yaptı." ifadelerini kullandı.

 

 

ASKON'DAN UYARI

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, "Türkiye aleyhine kara propaganda yürüterek yabancı sermayeyi Türkiye’den uzak tutarak ekonomimizi hedef alıyorlar. İtibarsızlaştırma operasyonları ile güven bunalımı oluşturmaya çalışıyorlar. "ifadelerini kullandı. DEİK Başkanı Nail Olpak, "Türkiye’nin yarınlarına, milletimizin iradesine ve geleceğimize kimsenin ket vuramayacağını bir kez daha gösterdik. Önümüzdeki dönemde de köklü geçmişimizden aldığımız güçle, ekonomik ve ticari açıdan daha güzel bir gelecek inşa etmek için üzerimize düşeni yerine getirme hedefiyle küresel ölçekli çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kara, propaganda, ile, ekonomiyi, hedefliyorlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı