MHP: 'Yücel Yılmaz’la bir dönem daha…'
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 19:48 Bu haber 919 kez okundu
 
MHP: 'Yücel Yılmaz’la bir dönem daha…'
MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ikinci dönem için yeniden aday gösterilmesinin beklendiğini de belirtirken, “Büyükşehir Belediyesi’nde Yücel Yılmaz bir dönem daha başkanlık yapmalı. Büyükşehir Balıkesir için yeni bir organizasyon. Beş yıl Karesi Belediye Başkanlığı, beş yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan Yücel Yılmaz’ın 10 yılın birikimi ve tecrübesiyle bir dönem daha başkanlık yapması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Siyaset Haberi
MHP: 'Yücel Yılmaz’la bir dönem daha…'

POLİTİKA’yı ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, Balıkesir’de Cumhur İttifakı’nın bugüne kadar sorunsuz şekilde yoluna devam ettiğini, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğini kaydetti. Tunç, İl yöneticileri ve meclis adaylarıyla birlikte gazetemize yaptığı ziyarette, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Balıkesir’de her geçen gün güçlendiğini, genel seçimde uzun bir aradan sonra MHP’nin 1 milletvekilliği kazanmasının da bunun göstergesi olduğuna dikkat çekti.

 

Çoğunlukla eski MHP’lilerin içinde yer aldığı İYİ Parti’de ise aşırı kan kaybı yaşandığını, İYİ Parti’nin yerel seçim sürecinde daha da çözülerek küçüleceğini ileri sürdü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zaman zaman grup toplantılarında İYİ Partililere ‘yuvaya dönüş’ çağrısı yaptığını da ifade eden MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanına ve partimizin onuruna dokunan, ağır sözler sarf edenler dışında, İYİ Parti’de siyaset yapmaya çalışan herkese MHP’nin kapıları açık” dedi.

 

 

Balıkesir’de AK Parti ile uyum içerisinde ittifakın sürdürüldüğünü, bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirten Tunç, 31 Mart yerel seçimlerinde ittifakın daha önceki seçimlerde kaybettiği ilçeleri yeniden kazanacaklarını, Susurluk ve Gömeç ilçelerinde MHP’nin belediye başkan adaylarının destekleneceğini de kaydetti. MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, meclis üyeliklerinin dağılımıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını da ifade etti.

 

MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ikinci dönem için yeniden aday gösterilmesinin beklendiğini de belirtirken, “Büyükşehir Belediyesi’nde Yücel Yılmaz bir dönem daha başkanlık yapmalı. Büyükşehir Balıkesir için yeni bir organizasyon. Beş yıl Karesi Belediye Başkanlığı, beş yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan Yücel Yılmaz’ın bir dönem daha başkanlık yapması gerektiğini düşünüyoruz. On yıllık belediyecilik tecrübesiyle, Büyükşehir Belediyesi’nin daha üst düzey hizmet ve yatırımları Balıkesir’e kazandıracak. Burada seçmenin tercihi önemli; ancak bu büyük organizasyonu yönetmek tecrübe gerektiriyor. Belediyecilikle ilgili hiçbir tecrübesi olmayan bir adayın kendi yönetim kadrolarını oluşturması ve verimli olarak çalışmaya başlaması en az üç yıllık bir zaman gerektiriyor. Balıkesir için kayıp olur bu. O nedenle mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın bir dönem daha seçilerek bu görevi yapmasında yarar var” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP:, 'Yücel, Yılmaz’la, bir, dönem, daha…',
Yorumlar
Haber Yazılımı