Öcalan'a idam kararını veren hakim ilk kez konuştu!
Haber
18 Temmuz 2025 - Cuma 14:24 Bu haber 1471 kez okundu
 
Öcalan'a idam kararını veren hakim ilk kez konuştu!
PKK lideri Abdullah Öcalan'a 1999 yılında idam cezası veren mahkemenin başkanı, Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay, PKK'nın silah bırakma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye Haberi
Öcalan'a idam kararını veren hakim ilk kez konuştu!

Terörsüz Türkiye’ şeklinde anılan,PKK’nın fesih ve silah bırakma sürecinde kritik bir eşik geçildi. PKK mensubu ilk grup önceki günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Süleymaniye’nin Dukan bölgesindeki Cesena Mağarası’nda silah bıraktı. Yaşanan gelişmelerin ardından Öcalan yargılamasının hakimi Turgut Okyay sessizliğini bozdu. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuştu.

'SÜREÇ ŞİMDİLİK İYİ GİDİYOR'

Öztürk, Okyay'ın açıklamalarını şöyle aktardı:

"Çıkarılması öngörülen 'Umut Hakkı' yasasından Öcalan yararlanırsa, İmralı'da kalmak istediği belirtiliyor. Turgut Okyay, 'Tabii orası güzel bir yer. Kalmak ister. Şu anda da kalıyor. Ülkede barış olacaksa, terör duracaksa kalsın. Adayı verecek halleri yok. Terör yüzünden hep bu ülkenin vatandaşları öldü. Başlatılan süreç şimdilik iyi gidiyor' diyor.

'SÜRECİ DESTEKLEMEK LAZIM'

Böyle bir sürecin olması gerektiğini belirten Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

"Bence doğru yapıyorlar. Kürtlerle Türkler bin yıldır beraber yaşıyorlar. Kimi kimden ayıracaksın? Her toplumun dilini geliştirme hakkı vardır. Türkiye'de okullarda yabancı dil olarak İngilizce, Fransızca okutuluyor. Kürtçe de okutulursa ne olur bir şey mi olur? Hiçbir şey olmaz. Bırak insan dilini geliştirsin, konuşsun ne mahsuru var? Süreci desteklemek lazım. Yani makul ve mantıklı olan bu. Ben olsam okullarda Kürtçe'yi seçmeli ders olarak koyarım.

Yeter ki teröre bulaşmasın. Ayıp bir şey değil. Zenginliktir. Barışı yaşatmak için her şeyi yapıyoruz. İmralı adasını Öcalan'a tahsis etseler de bir şey olmaz."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Öcalan'a, idam, kararını, veren, hakim, ilk, kez, konuştu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı