Şapkadan tavşan çıkarsa şaşırmayın.!
Haber
07 Ocak 2024 - Pazar 01:45 Bu haber 2267 kez okundu
 
Şapkadan tavşan çıkarsa şaşırmayın.!
Gazeteci- Yazar Engin Arıcan yazdı...
Manşet Haberi
Şapkadan tavşan çıkarsa şaşırmayın.!

Balıkesir Büyükşehir belediye başkanlığına mevcut başkan Yücel Yılmaz’ın Ak Parti tarafından aday gösterilmesiyle siyaseten çok kişinin süngüsü düştü.

Oysa ki aylar öncesinden Yücel Yılmaz belediye başkanlığına yine aday olacağını açıklamış ve aylardan ,günlerden vaz geçtik, 2022 dahil 2023 yılı boyuncu yerel seçimlere yönelik sistemli ve planlı çalışmalarını sürdürüyordu.

Şu söylenebilir: Ülke genelini bir tarafa koyduk özellikle Balıkesir büyük şehir de ve hatta ilçelerinde AK Parti’nin bugünle sınırlı olmaktan çok uzak sistemli ve planlı çalışmalar yürüttüğü özellikle basın açısından bir sır veya sürpriz değildi ve yürütülen çalışmaların merkezinde ise başından itibaren hep Yücel Yılmaz vardı.

Bu çok iyi bilinmesine karşın yine bilinçli ve sistemli olarak belli çevre ve kişiler ısrarla Yücel Yılmaz’ın yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceğini, son anda Erdoğan’ın Yılmaz’ı yanına ve Ankara’ya alacağını sürekli üfledi ve ısrar etti. Ama olmadı, oldurulamadı ve Yücel Yılmaz aday.!

31 Mart yerel Seçimlerinde AK Parti’den Yücel Yılmaz’ın en güçlü rakibinin CHP’den Ahmet Akın olması bekleniyor. Kuşkusuz, CHP’nin yerel seçimlere yönelik İyi Parti ile ittifak yapamamış olması ve kendi adayıyla seçimlere giriyor olması AK Parti ve Yılmaz’ın lehine ve avantajlı bir seçim yarışının yaşanmasını beraberinde getirecektir.

Ancak, şunu öngörmek ve görmek gerekiyor. Akın ile Yılmaz arasındaki asıl siyasi rekabet büyükşehrin merkezi Karesi ve Altı Eylül’ün dışında. Körfez ve Güney Marmara’da ve özellikle Bandırma’da AK Parti ve CHP arasında kıyasıya yaşanacak ve sandıklara yansıyacak ve hatta ilçelerin bu anlamda siyasi geleceğini ve kaderini belirleyecektir.

Bu siyasal ve toplumsal gerçeği Ahmet Akın da Yücel Yılmaz da görüyor ve biliyor ve her iki başkan adayı bu nokta da birbirini iyi tanıyor.

31 Mart yerel seçimlerinin Bandırma açısından analizi zor. Öncelikle CHP’de mevcut başkan Tolga Tosun ile bugünden adaylığını ilan etmiş Dursun Mirza arasındaki bir türlü son bulmayan siyasi rekabetinin sonucunun netleşmesi gerekiyor. AK Parti’de ise baştan dikkat çekelim ve altını çizelim, şapkadan tavşan çıkarsa kimse şaşırmamalı. Çok değil, bekleyip görmek gerekiyor.

Şimdilik esen kalın…

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şapkadan, tavşan, çıkarsa, şaşırmayın.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı