Türk voleybolunun altın çağı
Haber
01 Ağustos 2023 - Salı 01:17 Bu haber 1479 kez okundu
 
Türk voleybolunun altın çağı
A Milli Voleybol Takımlarımız, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ülkemizin yüz akı oldu. 'Filenin Sultanları'ndan sonra 'Filenin Efeleri' de uluslararası alandaki mücadelesini şampiyonlukla taçlandırdı.
Spor Haberi
Türk voleybolunun altın çağı

Türk voleybolu altın çağında! A Milli Kadın ve Erkek Voleybol Takımlarımız, bu yaz birbirinden önemli başarılara imza atarak göğsümüzü kabarttı. Filenin Sultanları, Voleybol Milletler Ligi'nde şampiyon olarak tarih yazdı; Filenin Efeleri ise geçen ay Avrupa Altın Ligi'nde önceki gün de FIVB Challenger Kupası'nda mutlu sona ulaşarak Milletler Ligi'nde yer alma hakkı kazandı.

BÜYÜK GURUR

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen FIVB Challenger Kupası'nda mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız; çeyrek finalde Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1, yarı finalde de Ukrayna'yı 3-2 yenerek finale çıktı. Finalde ev sahibi Katar'la kozlarını paylaşan ay-yıldızlılar, nefes kesen müsabakayı 3-2 üstün tamamlayıp şampiyonluğunu ilan etti. Başantrenör Alberto Giuliani idaresindeki A Milliler, bu sonuçla birlikte 2024 Voleybol Milletler Ligi biletini cebine koydu. Filenin Efeleri, tarihinde ilk kez Milletler Ligi'nde mücadele edecek.

 

 

Mert Matiç, Adis, Mirza, Bedirhan, Arslan, Efe, Volkan, Berkay, Kaan, Arda, Burutay, Vahit Emre... Oyuncularımız, mücadelesiyle Türkiye'nin gururu oldu.

'BAŞARILARIMIZ TESADÜF DEĞİL'

Milli takım kafilesi dün sabah saatlerinde yurda ayak bastı. Katar'dan İstanbul Havalimanı VIP Terminali'ne gelen ay-yıldızlılar çiçeklerle karşılandı.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, hem kadınlar hem de erkeklerde kazanılan başarıların tesadüf olmadığını vurguladı. Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür eden Üstündağ, "Başta antrenörümüz, ekibi ve takımımız olağanüstü bir performans sergiledi. Maçlar zor geçti, Türk milletine hayırlı olsun. Kadınlarımız da erkekler için 'Milletler Ligi'ne hoş geldiniz' dedi. Erkekler ve kadınlar, Avrupa'da, dünyada, Milletler Ligi'nde, Olimpiyat elemelerinde beraber mücadele edecek. Bu durum da Türk sporu ve Türk voleybolu için bir ilk." ifadelerini kullandı.

 

 

'YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK'

A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Alberto Giuliani, Türk voleybolu için çok önemli bir sonuç aldıklarını belirterek, "Çocuklarla gurur duyuyorum. Federasyon bu başarı için çok uğraştı. Seneye Milletler Ligi'nde olacağız ve bunun için çok mutluyuz. Bütün maçlar çok zor geçti. Sadece teknik oynamadık, yüreğimizi ortaya koyduk." şeklinde konuştu.

Efeler'in kaptanı Arslan Ekşi ise başarının biraz geç geldiğini ancak şampiyonluğun çok önemli olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: "Erkek voleybolunu bu seviyeye çıkardığımız için mutluyuz. Asıl zor olan şeyler şimdi başlıyor. Bu seviyede kalmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Dünyada ilk 12'deyiz. Olimpiyat biletini almak üzereyiz. Hem Altın Lig'de kazanılan hem de FIVB Challenger Kupası'nda alınan şampiyonluklar, erkeklerin de dünya seviyesinde olduğunu gösterdi. Bütün ekibi tebrik ediyorum. Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Türk halkına, spor camiasına hayırlı olsun. Bu başarı erkek voleybolunda gelecek genç nesle örnek olsun diyorum."

DEĞİŞİM İŞE YARADI

A Milli Takımlarımızda bu senenin başında yaşanan başantrenör değişiklikleri olumlu sonuç verdi. Kadın voleybolda göreve getirilen İtalyan çalıştırıcı Daniele Santarelli ile Voleybol Milletler Ligi'nde ilk kez kupa sevinci yaşadık. Erkek voleybolun başına geçen bir diğer İtalyan isim Alberto Giuliani de kısa zamanda gösterdiği uyumla alkış topladı. Aynı mevsim içinde Avrupa Altın Ligi ve Challenger Kupası'nda zirveye çıktık.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk, voleybolunun, altın, çağı,
Yorumlar
Haber Yazılımı