‘Yabancı asker’ tartışmalarına iletişim Başkanlığı'hdan açıklama
Haber
20 Ekim 2023 - Cuma 01:48 Bu haber 942 kez okundu
 
‘Yabancı asker’ tartışmalarına iletişim Başkanlığı'hdan açıklama
‘Yabancı asker’ tartışma
Türkiye Haberi
‘Yabancı asker’ tartışmalarına iletişim Başkanlığı'hdan açıklama

Meclis’te kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanan Irak ve Suriye tezkeresi, görüşme aşamasında “yabancı asker” tartışmasına konu olmuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz” diyerek tezkereye “hayır” demişti. Yeşil Sol Parti de (HDP) “hayır” diyen diğer partilerdendi.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, devam eden tartışmayla ilgili sosyal medyadan yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada, TBMM’de Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin kabul edilmesiyle ilgili çeşitli mecralarda, “Topraklarımızda yabancı asker” başlıklı haberlerin ve “Türkiye’ye yabancı asker geliyor” iddialarının yer aldığı belirtildi.

Bunların manipülasyon içerdiği vurgulanan açıklamada, tezkerede geçen, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması” şeklindeki ifadelerin çarpıtıldığına değinildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye ile 80 ülke ve NATO ile Arap Ligi’nin de aralarında bulunduğu 5 uluslararası kuruluş bu koalisyonda yer almıştır. Koalisyona üye ülkeler personel, malzeme, silah, araç, hava üssü, limanlar ve hava sahaları gibi alanların kullanımında işbirliği yapmaktadır. Buna rağmen iddiaya konu maddenin manipülasyon amaçlı, ‘yeni bir düzenleme’ şeklinde servis edildiği tespit edilmiştir. Tezkere 2014 ve 2015’teki BM Güvenlik Konseyi kararına istinaden hazırlanmış olup, yabancı askerlerin gelip Türkiye’ye yerleşmesi gibi bir durum söz konusu değildir.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Yabancı, asker’, tartışmalarına, iletişim, Başkanlığı'hdan, açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı