Yaşanan tam bir skandal!
Haber
27 Ocak 2024 - Cumartesi 21:35 Bu haber 1320 kez okundu
 
Yaşanan tam bir skandal!
Gazeteci-Yazar Ergin Arıcan yazdı..
Manşet Haberi
Yaşanan tam bir skandal!

 

 

Bu yaşta kaç yerel veya genel seçime tanık olmuş, yaşamışımdır bilemiyorum ama 31 Mart 2024 yerel seçim sürecinde Bandırma’da tanık olduklarımızı görmedim, yaşamadım.

 

CHP’li Ahmet Akın’ı ve İyi Parti’den Turhan Çömez’i yılla öncesinden iyi bilir ,iyi tanırım. Çömez’in gazeteci Erol Mütercimler’e yaptığı açıklamalar ve CHP ile ilgili ittifak görüşmeleri konusundaki ifşaatları siyaset ahlâkı bakımından değerlendirildiğinde tek kelimeyle skandaldı.

 

Yazıma onun için Akın ve Çömez ile tanışıklığımı konu edinerek başladım.

 

Akın ve Çömez de yöremizin ve Bandırma’nın insanları. Her ikisinin de siyasi yaşamlarında bugüne kadar bulaştıkları alengirli ve kirli bir işleri olmadı veya yine bugüne kadar basına olumsuz bir haberleri, ilişkileri yansımadı. Hoş Çömez’in yurda döndükten ve İyi Parti’ye geçtikten sonraki yaşamı ile ilgi konuşmak güç ve bilmiyorum. Yorum ve kanaatlerim genel olarak AK Parti’den milletvekili olduğu yıllara ve partiden istifa ettiği sürece dayanıyor, ötesine değil.

 

Akın, siyasal yaşamında hiç yalpalamadı ve inandığı yolda inatla hep yürüdü. Siyasette karmaşık ve sorunlu ilişkilerden hep titizlikle uzak durdu ve kendisini korudu. Şunu söylemek mümkün: Çömez’in Mütercimler’e CHP ile ilgili kustuğu muhabbetlere Akın mizaç olarak girmez, müdahil olmaktan da kaçınır. Sonuçta Akın’ın Çömez’in beklenti ve taleplerini CHP Genel Merkezine ileterek, bu muhabbetlerden sıyrılması da bunu gösteriyor.

 

Ortada 2007/2008’lerde bildiğimiz ve tanıdığımız Turhan Çömez’in dışında başka bir kişilik profili karşımıza çıkıyor. Bir yandan Bandırma’da sahneye fırlayarak, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’un elini yukarı kaldırarak ‘arkandayım, yanındayım’ örtülü mesajı vereceksin, öte yandan 8 defa Akın’la bir araya gelerek, ‘Ben ‘Bandırma çocuğuyum. Ben, Bandırma’da Belediye başkan adayı olayım ve Balıkesir’de senin önünden çekileyim’ diyeceksin.!

 

Bu. Çömez açısından hoş ve etik bir muhabbet değil ve benim bildiğim, tanıdığım Çömez, böyle bir üsturubsuz muhabbetin içine girmez. ‘Senin bildiğin, tanıdığın Çömez’in üzerinden neler geçti Engin’ diyebilirsiniz, olabilir. Siyasi yaşamda öyle şeylere tanık oluyorsunuz ki hiçbir şey artık sürpriz değil.

 

Vakanın bir diğer incitici yönü, yaşadığınız kente duyduğunuz aidiyet duygusu. Ortada aidiyet yok, en kibar ifadeyle siyasi  çıkar var.! ‘Bandırma olmaz ise Edremit olsun veya Bandırma veya Edremit’te başkan yardımcılığı olsun!’ Bu çirkin pazarlık bitmez.! Ayrıca bu pazarlık ve muhabbette Bandırma’lılar nerede? Üzerine pazarlıklar yaptığınız kentin insanları mal ya da hayvan mı?

 

Anlaşılan o ki, bu alış veriş ve pazarlıkların olumlu sonuçlanmaması noktasında Çömez. Meral Akşener’in ifadesiyle Balıkesir büyükşehir başkan adaylığı konusunda ısrarcı olmuş ve sonuçta da aday oldu.

 

Çömez, İyi Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak AK Parti ve Yücel Yılmaz ile mi     siyasi açıdan rekabet edip, yarışacak yoksa CHP ve Ahmet Akın ile mi?   Bizce sonunun yanıtı belli. CHP ve Ahmet Akın’la yarışacak.!

 

Bu anormal mi, hayır.! Çünkü, İyi Parti ve Akşener daha 31 Mart seçimlerinin adı telaffuz edilmeden CHP ile uzlaşıya kapalı bir hesaplaşmaya girişmişti. Bu hesaplaşma Balıkesir, özellikle Bandırma ve Gönen’de daha bitmedi.        

..

Esen kalın..                                                                          

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yaşanan, tam, bir, skandal!,
Yorumlar
Haber Yazılımı