Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan
Haber
03 Şubat 2024 - Cumartesi 13:58 Bu haber 773 kez okundu
 
Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan
Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Ekonomi Haberi
Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan

Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu - Resim : 1

HAFİZE GAYE ERKAN'IN İSTİFASI

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu - Resim : 2

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kendisi hakkında itibar suikastı yapıldığını ve bu süreçte ailesinin ve çocuğunun etkilenmemesi için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Erkan hakkında, babasına özel oda tahsis ettiği, ve babasının bir banka personelini kurumdan attırdığı şeklinde iddialar kamuoyuna yansımıştı. Bununla birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin Erkan hakkındaki iddiaları basına servis ettiği öne sürülmüştü.

 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erkan, "Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

FATİH KARAHAN KİMDİR?

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu - Resim : 3

Fatih Karahan 1982 yılında Eskişehir’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 2006 yılında mezun oldu.

2012 yılında ABD’de bulunan Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını burada tamamladı.

2012 senesinde New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak çalışmaya başlayan Karahan, 2022 yılına kadar burada İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak çalıştı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan Karahan, 2022’de ABD’li teknoloji devi Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine getirildi.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yeni, Merkez, Bankası, Başkanı, Fatih, Karahan, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı