Erhan GÖÇMEN BİR BABAYİĞİT GENEL BAŞKAN ARIYORUM !..
Yazı Detayı
21 Aralık 2022 - Çarşamba 23:26 Bu yazı 35 kez okundu
 
BİR BABAYİĞİT GENEL BAŞKAN ARIYORUM !..
Erhan GÖÇMEN
 
 

 

Yıllardır hemen hemen her genel seçim öncesi yazdığım yazıyı tekrar ama bu kez genel başkanlara seslenerek yeniden yazmak istedim. Biliyoruz ki milletvekili seçimleri genel manada hemen hemen bütün partilerimizde benzer şekillerde yani parti içi demokrasi uygulamaları dikkate alınmadan yapılmakta.  Başta aday seçimleri olmak üzere seçim bölgelerindeki sıralamalar alışageldiği gibi ağırlıklı olarak genel merkezlerde yapılıyor.

  Yaşı 70’leri aşan bir seçmen olarak birçok genel seçimde oy kullandım ama oy kullanırken genel olarak baktığımda tüm seçmenler gibi sıralamalardaki adayları çok da tanımadığımızı sadece partilere oy verdiğimi söylemek isterim.

 Bu güne kadar apılan seçimlerde aday seçme kriterleri nedir çok da bilemem ama tanınmışlık ile mesleğin önde olduğunu düşünüyorum ama yıllardır sokaktaki bir gazeteci olarak seçimler sonucunda tanımadıkları bölgelerden meclise girenlerden bir çoğunun bir zaman sonra seçime girdikleri bölgeleriyle  çok da yakın ilişkiler içinde olmadıklarını söyleyebilirim. Bir kere bölgesindeki STK’ları iyi tanımadıklarını ve hatta bölgesel sorunlarda detay bilgilerden yoksun olmaları nedeniyle çözüm üretmekte veya partilerine yardımcı olmaları noktasında gerçekten zorlandıklarını söylemek mümkün.

 Ve bugün hangi açıdan bakarsak bakalım seçimlere katılacak adayları en iyi kimler tanır dersem bence partilerin yereldeki üyeleri tarafından en iyi şekilde tanınabileceklerini düşünüyorum.  Örneğin adayların çalışkanlığı, liyakatli ve üretkenliklerinin ancak bölgesinde onlarla birlikte yaşayan, onlarla arkadaş olan, kültür ve eğitimine bire bir tanık olanlar tarafından onların en iyi şekilde değerlendirilebileceğini düşünüyorum.

Bence böylesi uygulamaların ülkemizin geleceği adına çok önemli ve de çok gerekli olduğuna çok inananlardan birisiyim. Dolayısıyla parti içi demokrasi yolu ile meclise gelen vekillerin bölgesindeki sorunlara daha yakın, daha çözümlemeci ve de daha çabuk ilgi ve alaka göstermeleri ile hem partisinin hem de kendisinin başarısını getireceği kaçınılmaz olacaktır.

 Sonuç olarak milletvekili seçimlerine 7 ay gibi çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen getirilecek yeni bir uygulama ile ülkemizin siyasi ortam ve siyasal çalışmalarına büyük bir heyecan ve büyük bir yarışma getirebileceğini düşünüyorum. Dilerim bir BABAYİĞİT GENEL BAŞKAN ORTAYA ÇIKARAK PARTİ İÇİ DEMOKRASİ adına gerekli adımları atarak çağdaş bir seçime kapı açar diyorum. 

 
Etiketler: , , , BİR, BABAYİĞİT, GENEL, BAŞKAN, ARIYORUM, !..,
Yorumlar
Haber Yazılımı