ABD'nin İsrail'e desteği bitmiyor!
Haber
25 Ekim 2023 - Çarşamba 22:34 Bu haber 1057 kez okundu
 
ABD'nin İsrail'e desteği bitmiyor!
Pentagon, İsrail Savunma Güçleri’ne danışmanlık yapmak üzere bölgeye ABD’li komutanların gönderildiğini açıkladı. Bu komutanların operasyon yönetmeyeceğini, meskun mahal muharebeleri ile ilgili deneyimlerini paylaşmak üzere orada olduklarını savundu. Ancak o isimlerden biri 'Felluce kasabı' Glynn!
Dünya Haberi
ABD'nin İsrail'e desteği bitmiyor!

Günlük basın toplantısında, Anadolu Ajansı’nın sorusunu yanıtlayan Pentagon Basın Sözcüsü General Patrick Ryder, İsrail’de bulunan Amerikalı komutanlar için, "Hiçbir şekilde aktif olarak operasyonlara katılmıyorlar. Orada danışmanlık için bulunuyorlar." ifadelerini kullandı.

AA muhabirinin, "İsrail’e yaptığınız silah yardımlarının ardından bir de danışman göndermeniz, muhtemel bir Gazze operasyonunda sivil kayıplar konusundaki sorumluluğunuzu arttırmıyor mu?" sorusuna, "Irak gibi yoğun yerleşimin olduğu meskun mahal operasyonları konusundaki deneyimimiz düşünüldüğünde, sivil kayıpları azaltmak adına elimizden gelen her şeyi yapmak için, çıkarttığımız dersleri paylaşmanın önemine de inanıyoruz." şeklinde yanıt verdi.

 

 

UZMAN EKİBİN BAŞINDA ABD'Lİ BİR KORGENERAL

İsrail’de görev yapan Amerikalı komutanların başında Korgeneral James Glynn bulunuyor. Hepsinin ortak yanı sçzde 'DEAŞ ile mücadele' geçmişlerinin olması. Glynn’ın bir önceki görevi, ABD Özel Kuvvetlerinin uluslararası terörle mücadele birimi olan Ortak Özel Harekat Komutanlığı komutan yardımcılığıydı.

Glynn, İsrail ordusuna danışmanlık veren, ismi resmen duyurulan tek muvazzaf subay. Ekibindeki diğer subayların kaçının emekli, kaçının muvazzaf olduğu konusunda Pentagon kesin bilgi vermekten kaçınıyor.

IRAK’IN İŞGALİNE KATILDI

 

 

İngiliz The Guardian konuyu manşetlerine taşıdı. Haberde şu ifadeler yer aldı: “İslam Devleti'ne karşı özel harekât kuvvetlerine liderlik etmiş olan ve İslam Devleti'nin en kanlı ve en tartışmalı savaş merkezlerinden biri olan Felluce'deki yoğun çatışmalarda yüksek profilli bir rol üstlenmiş olan Deniz Piyadeleri Korgeneral James Glynn'dir. Irak'taki savaş sırasında ABD kuvvetleri.”

‘FELLUCE KASABI’

Glynn, Irak’ın işgalinde Felluce’de 2004’te yaşanan ve 6 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiği katliamı yönetti. Bu nedenle “Felluce kasabı” ya da “Orta Doğu kasabı” olarak anılıyor. 1989 yılından beri ABD ordusunda görev alan Glynn, üst düzey komutanlara verilen “3 yıldızlı” rütbeye sahip. Glynn, Suriye’de de DEAŞ’a karşı “kara gücü” PKK/PYD’yi komuta etti.

Kaynak: AA

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD'nin, İsrail'e, desteği, bitmiyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı