ALGÜL: "BANDIRMA İÇİN YOLA ÇIKMAYA KARAR VERDİM"
Haber
14 Aralık 2023 - Perşembe 00:15 Bu haber 1031 kez okundu
 
ALGÜL: "BANDIRMA İÇİN YOLA ÇIKMAYA KARAR VERDİM"
28’inci dönem MHP Balıkesir Milletvekili Adayı, Şehir Plancısı ve Peyzaj Yüksek Mimarı Harun Algül, 31 Mart Yerel Seçimleri için “Bandırmalı hemşerilerimizin profesyonel belediyecilikle tanıştıracağımıza eminim” diyerek aday adaylığını açıkladı.
Manşet Haberi
ALGÜL:

 

28’inci dönem MHP Balıkesir Milletvekili Adayı, Şehir Plancısı ve Peyzaj Yüksek Mimarı Harun Algül, 31 Mart Yerel Seçimleri için “Bandırmalı hemşerilerimizin profesyonel belediyecilikle tanıştıracağımıza eminim” diyerek aday adaylığını açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla aday adayları belli olmaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 28’inci dönem 2’nci sıra Balıkesir Milletvekili Adayı, Şehir Plancısı ve Peyzaj Yüksek Mimarı Harun Algül, MHP Bandırma İlçe Teşkilat Binası’nda Bandırma Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Algül, “Yaklaşan 31 Mart seçimlerinde Bandırma halkı kendi kaderini belirleyecek ve kenti refah içinde, huzurlu ve sıkıntıdan uzak yaşanabilir bir kent olması yönünde en doğru Belediye başkanını seçecektir. İşte tamda bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yönetime talip olduğumuzu, genç dinamik ve işin ehli kadrolarla bu süreci yönetmeye hazır olduğumuzu bildirmek isterim. 20 yılı aşkın şehircilik ve yerel yönetimler tecrübem ile hayatımın her noktasında şehre alıcı gözle bakan, sorunları gördüğümde dertlenen ve bu sonu çözmek için ne yapabiliriz diyen bir karaktere sahip biri olarak, Bandırma için yola çıkmaya karar verdim.” dedi.

“KURU VE KISIR MUHALEFET OLMADIĞIMIZI KAMUOYUNA İSPATLADIK”

Bandırma’nın eksiklerini gördüğü için aday olmaya karar verdiğini belirten Algül, “Bandırma sokaklarında gezerken bozuk yolları, kirli çöp kovalarını, yapılmamış logar kapaklarını görüp, çarşıya inince arabamı nereye park edeceğim kardeşim deyip sokak sokak yer aramış, bir misafiriniz geldiğinde Bandırma’nın neresini gezdirsek acaba sorusunu sormuş, mahallesinde parkı olmadığı için sokak aralarında top oynayan çocukları görmüş ve bundan dertlenen her bireyin yapacağı gibi bende bu eksiklikleri gördükçe, gerek mesleki bakış açısı gerekse sahiplik duygusu bizleri bu noktada bu işe talip olmaya sevk etmiş ve bu yönde çalışmalara başlamama sebep olmuştur. 15 yıllık siyasi serüvenimde gerek parti yönetim kurulu üyeliği gerekse belediye meclis üyeliğim döneminde bu kente faydalı olacağını düşündüğümüz her konuda destek vermiş, yanlış olduğunu düşündüğümüz her konuda da gerekli uyarıları yapmış birisi olarak, kuru ve kısır bir muhalefet adamı olmadığımızı sanırım bugüne kadar kamuoyuna ispatladığımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

“BANDIRMA VİZYONU OLMAYAN BİRİNE BIRAKILABİLECEK BİR KENT DEĞİL”

Bandırma’nın il olacağına işaret eden Algül, “Bandırma sıkışmış yapısını çözebilecek, imar ve bayındırlık hizmetlerinde çağ atlayabilecek, sosyal belediyecilik açısından örnek gösterilecek bir kent haline dönmesi için gerekli potansiyele sahiptir. Bu potansiyel ancak stratejik bir yönetimle gerçekleşebilir. Fakat şu bilinmelidir ki, Bandırmanın il olma hayallerine yeniden umut veren Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Devlet Bahçelinin Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İl 1000 ilçe projesi gerçekleşecek ve Bandırma il olacaktır. Bu seçimlerde göreve gelerek Bandırma’nın 100 yıllık yakın geleceğine şekilde verecek Belediye Başkanı da bu kentin kaderini belirleyecektir. Bandırma bu süreçte iş bilmezlere, belediyecilikten anlamayanlara, gelecekle ilgili süreci dahi tahmin edemeyen vizyonu olmayan birilerine bırakılacak bir kent değildir. Bandırma halkı Bandırmayı kime teslim edeceğine iyi karar vermeli ve bu işi ehline vermelidir. Vereceğine de inancım tamdır.” dedi.

“CHP ZİHNİYETİNDEN KURTULMAK İÇİN SON ŞANS OLARAK GÖRÜYORUZ”

MHP Bandırma İlçe Başkanı Bekir Bozkurt da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “14 Mayıs Milletvekili ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri bize şunu göstermiştir. Türkiye’de seçimin kaderini Milliyetçi oylar belirlemiştir. Bu sebeple bizler Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma Teşkilatı olarak da, milli ve manevi değerlere bağlı, her kesimden oy alabilecek, Bandırma’da milliyetçi oyları toplayacak bir çatı adayının 15 yıldır Bandırmamıza çile çektiren CHP zihniyetinden kurtulmak için son şans olarak görüyoruz.  
Son 10 yıldır takip ettiğimiz gibi, Büyükşehir Belediyesiyle uyumlu çalışılmadığı takdirde Bandırmamızın hizmet alma noktasında çok büyük sıkıntılar yaşandığını hep birlikte tecrübe ettik. Bu tecrübeden hareketle Cumhur İttifakının çatı adayının Harun Algül olması gerektiğine inanıyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: ALGÜL:, "BANDIRMA, İÇİN, YOLA, ÇIKMAYA, KARAR, VERDİM",
Yorumlar
Haber Yazılımı