BAHÇELİ:ABD SÖZDE MÜTTEFİK BİR ÜLKEDİR'
Haber
16 Ocak 2024 - Salı 15:09 Bu haber 632 kez okundu
 
BAHÇELİ:ABD SÖZDE MÜTTEFİK BİR ÜLKEDİR'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ABD'ye sert tepki gösteren Bahçeli, 'ABD'de sözde müttefik bir ülkedir. Türkiye'ye oynamadığı oyun kalmamıştır.' dedi.
Siyaset Haberi
BAHÇELİ:ABD SÖZDE MÜTTEFİK BİR ÜLKEDİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'ABD SÖZDE MÜTTEFİK BİR ÜLKEDİR'

 

İsrail ve ABD akıttıkları kanın hesabını verecek. Böyle gelse de böyle gitmeyeceğini bilmeliler. İsrail ve ABD günü geldiğinde hesap verecektir. ABD'de de sözde müttefik bir ülkedir. Türkiye'ye oynamadığı oyun kalmamıştır. Türkiye'ye karşı yapmadığı kötülük kalmamıştır. ABD'yi sorgulamak terörü sorgulamaktır. Artık yeter diyoruz. Sırtımıza hançer yemeğe sabrımız yok. PKK terörünün bir araç olduğu bilinmektedir. Türkiye'ye karşı cevap terörden verilmektedir. PKK Türk milletinin can düşmanıdır. Kürt kardeşlerimin terörle bağlantısı olmamıştır. Şehitlerimizin acısı da anılarımızda durmaktadır."

'TÜRKİYE'YE KARŞI TERÖR KARTI HAYATA SOKULDU'

PKK, YPG sahipleri Brüksel Washington hattındadır. Sabrımızın kalmadığını cümle aleme haykırıyoruz. Türkiye diriliş sürecine geçtikçe ya bir terör saldırısı ya da yaptırım tehdidi sükun etmektedir. 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırılarında eş zamanlı olarak Türkiye'ye karşı terör kartı hayata sokulmuştur.

'STRATEJİK SENARYOLARIN KİRLİ YÜZÜ'

Terör örgütleri kullanılan stratejik senaryoların kirli yüzüdür. PKK bir sonuç değil vasıtadır. Amaç değil araçtır. Her devletin kullandığı uluslar üstü pazarlık aracı olarak şiddete başvurduğu ortadadır. Teröristlerin imhası en üst seviyede sürdürülmüş, çok sayıda şehit verilmiştir.

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

 

"2024 yılının geneline baktığımızda bizi bekleyen iki siyasi durum vardır. İlk dönüm noktası 17 Mart 2024 tarihinde demokratik şölen havasında yapmayı planladığımız olağan kurultayımızdır. Kurultayımız huzurlu Türkiye'nin anahtarıdır, lider ülke Türkiye'nin adımıdır. 2024 yılında bizi bekleyen ikinci siyasi dönüm noktası da 31 Mart Yerel Seçimleri'dir. Bugüne kadar 165 belediye başkan adayımızı ilan ettik. Üzerinde çalıştığımız diğer adaylarımızı da ilan edeceğiz. 31 Mart Türk siyaset tarihinde kilit bir seçim olacak.

'İSTANBUL MURADINA KAVUŞACAK'

"Bizde laf cambazlığı emperyalizm candanlığı ve milli değerler cahilliği değil, milli değerlerle dolu bir yürek vardır. 31 Mart'ta İstanbul Allah'ın izniyle muradına kavuşacaktır. MHP olarak var olan belediye başkanlığı sayısını hem artırmak hem de Cumhur İttifak'ın başarıya ulaşması için çalışmak öncelikli görev ve sorumluluğumuzdur. Görevden kaçmayacağız ve hedeflerimizden sapmayacağız. Yerel yönetimlerdeki ölü toprağını kaldıracağız."

'İÇERİDEN DEMLENİP, DIŞARIDAN YEMLENEN CHP'

"CHP'de kriz gün yüzüne çıkmıştır. İçeriden demlenip dışarıdan yemlenen CHP istikametini hepten şaşırmıştır. Merkezi yönetimle birebir uyumlu yerel yönetimlerin uyumu, Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğrudan hizmettir. Bizde laf cambazlığı, milli değerler cahilliği değil Türk ve Türkiye sevdasıyla yoğrulmuş kocaman ve inanmış bir yürek vardır."

'CHP'NİN YEREL YÖNETİMLERDEN AYIKLANMASI DEMOKRASİ NAMUSUDUR'

"84'ten bu yana terörle mücadelede çok sayıda şehit ve gazi verildi. Terör mağduru milletimizin iradesi demlenmiş CHP'den hesap sormaya yeterlidir. Asker, polis, korucu, şehit ve gazi ailelerimizin sandık gücü bugünkü CHP'nin alacağı oyun çok üstünde olmalıdır. Doğal olan da budur. Şehit tabutu kaldıran milletin farkı ile bölücü oyları ile demlenenler arasındaki fark gün yüzüne çıkmalıdır. CHP'nin yerel yönetimlerden ayıklanması, belediyelerden atılması demokrasi namusudur."

ZÜLFÜ LİVANELİ'YE SERT SÖZLER

"Cumhuriyetin Aydınlık Yüzleri ödül töreninde konuşan bir zat beş para etmez akla çöreklenmiştir. 31 Mart'ta ya gerici ordular ya da hareket ordusu kazanacakmış. Türkiye'de gerici ordu değil kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri vardır. Avcı taburlarını duyan gören yoktur. Livaneli'nin çarpıtmasını gülümseyerek dinleyen İBB başkanından tek bir itiraz gelmemiştir. Alın birini vurun ötekine. Bunlar Türkiye karşıtlığında buluşan, sandığı küçümseyen yeni yetme yobaz zihniyettir. Millete gerici demek küfürdür. Türkiye'ye geriden bakmaktır. Millete gerici demek su katılmamış soysuzluktur. Firavunca sözlerin cevabını İstanbullu kardeşlerim sandığın başında verecektir. "

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAHÇELİ:ABD, SÖZDE, MÜTTEFİK, BİR, ÜLKEDİR',
Yorumlar
Haber Yazılımı