Balıkesir’in Kültürel Mirası II Uluslararası Sempozyum’da Bandırma Füze Kulübü anlatılacak
Haber
28 Ekim 2023 - Cumartesi 05:16 Bu haber 1115 kez okundu
 
Balıkesir’in Kültürel Mirası II Uluslararası Sempozyum’da Bandırma Füze Kulübü anlatılacak
Balıkesir Üniversitesi Cumhuriyetimizin 100. Yılında "BALIKESİR’İN KÜLTÜREL MİRASI II ULUSLARASI SEMPOZYUMU” tertipledi. Bandırma Füze Kulübü Gerçeği kitabı yazarı Erol Ünal, 3-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak Sempozyuma ‘Bandırma Füze Kulübü Gerçeği’ adlı bir bildiri sunacak.
Manşet Haberi
Balıkesir’in Kültürel Mirası II Uluslararası Sempozyum’da Bandırma Füze Kulübü anlatılacak

Balıkesir Üniversitesi Cumhuriyetimizin 100. Yılında "BALIKESİR’İN KÜLTÜREL MİRASI II ULUSLARASI SEMPOZYUMU” tertipledi. Bandırma Füze Kulübü Gerçeği kitabı yazarı Erol Ünal, 3-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak Sempozyuma ‘Bandırma Füze Kulübü Gerçeği’ adlı bir bildiri sunacak.


Erol Ünal, Balıkesir Üniversitesi Misya Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Ayhan İstanbullu’nun daveti, Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Mehmet Babayiğit’in  bildirinin değerlendirme ölçütlerine uygunluğu ve hakem kararı sonucu kabul edilmiştir kararıyla Sempozyuma resmi olarak davet edildi.

Erol Ünal’ın 2023 Şubat ayında BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ GERÇEĞİ  kitabının hazırlanışını şöyle anlattı; “Babamın Bandırma 6. Ana Jet Üssü’ne Destek Grup Komutanı olarak tayini sebebiyle Bandırma’ya geldik. O tarihten itibaren Bandırma Füze Kulübü’nün tanığı oldum. 1961-1964 yılları arasında Bandırma Lisesi’nde öğrenciyken aynı zamanda gazetecilik de yaptığımdan dolayı Bandırma Füze Kulübü’nün en yakın takipçilerinden biriydim. İstanbul’da Üniversitede okurken de yaz tatillerinde Bandırma’ya döndüğümde Bandırma Füze Kulübü’nü takip ediyordum. Bandırma Füze Kulübü’nün kurucusu ve son yıllara kadar derneğin başkanlığını yapan arkadaşım Artuğ Sayıner ile bir kitap projesini konuşmuştuk. Artuğ Sayıner gazete ve dergilerde çıkan bütün yazıların kupürlerini toplamış ve iki dosya halinde asetat föylere koyup biriktirmişti. Bu arada dernek üyelerinin birçoğuyla temasa geçtim. Çetin Tuna, Mutlu Çakan, Ercan Akyazar ve birçok dernek üyeleri o yıllardaki fotoğraf, belge ve dokümanları bana gönderdiler. Bandırma Füze Kulübü ile ilgili kapsamlı bir arşiv hazırladım. Arşivimde bulunan ve benim o senelerde çektiğim orijinal fotoğraflar, Artuğ Sayıner’in bana verdiği belgelerin fotokopileri, bugüne kadar topladığım 79 adet gazete ve dergi kupürü, o yıllardan kalma 10 sayfa doküman, derneğin İdari Amiri Fahrettin Ovalı ile Artuğ Sayıner’in beraberce yazdıkları dernek tarafından 1978’de yayınlanan ‘Uzay’ kitabı, Basın Yayın Başkanı Nilüfer Rüzgar’ın hazırladığı dernek hakkında yazı, derneğin ıslak imzalı ana tüzüğü ile bu kitabı hazırladım.”

Erol Ünal kitap hakkında da; “Bu kitap ülkemiz tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve uzay çalışmaları konusunda döneme damgasını vurmuş Bandırma Füze Kulübü’nün gerçek öyküsü... Okurken keyif alacağınız, gurur duyacağınız bir kitap. Bu kitap bir roman değil, gerçeğin ta kendisi…” dedi.

Bandırma Füze Kulübü Gerçeği kitabına ATLAS Tarih Dergisi Nisan-Mayıs sayısında 5 sayfa yer vermişti. Kitap cinius.shop sitesinde satılmaktadır. Sempozyum sonunda Sempozyum bildirilerinin tamamı kitap olarak yayınlanması öngörülmektedir.

Sampozyum'a katılacaklar: Balıkesir’in Kültürel Mirası II Uluslarası Sempozyumu Onur Kurulu; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Uğurlu, Sempozyum Düzenleme Kurulu; Prof. Mehmet Bayyiğit (Başkan), Prof. Ayhan İstanbullu, Prof. Halil İbrahim Şahin, Prof. Haşmet Yazıcı, Prof. M. Ali Azman, Prof. Mehmet Özkan, Prof. Murad Çanakcı, Prof. Selman Türker, Prof. Şenol Çelik, Prof. Yusuf Yıldız, Doç. Ahmet Ali Çanakcı, Doç. Hasan Hakan Okay, Doç. Mustafa Polat, Öğr. Üyesi Asem H. A. Abdelghany, Öğr. Üyesi Fatma Balcı Arvas, Öğr. Üyesi Hasan Çanakcı, Öğr. Üyesi İsmail Oğuz, Öğr. Üyesi Lütfü Cengiz, Öğr. Üyesi Semra Tüfenkçi, Öğr. Üyesi Yavuz Yüksel, Faruk Öncü, Zülfer Erdem, Volkan Ali Bozdemir. Sempozyum Kurumsal Temsilcileri; Prof. Murat Doğdubay, Mürsel Sabancı, Mehmet Mazak, Abdüssabır Yıldız. Sempozyum Bilim ve Danışma Kurulu; Prof. Mücteba İlgürel, Prof. Ali Duymaz, Prof. Abdullah Soykan, Prof. Arniika Kuusısto (İsveç), Prof. Ayşe Başak İlhan Harmancı, Prof. Cemal Tosun, Prof. Cevdet Avcıkurt, Prof.  Derya Arslan, Prof. Erdem Yılmaz, Prof. Erdoğan Tezci, Prof. Ezzat Abdelaziz Abdelrahım (Mısır), Prof. Fatih Satıl, Prof. Hasan Basri Öcalan, Prof. Hamdi Döndüren, Prof. Hüseyin Eseceli, Prof. İbrahim Aydın, Prof. Kenan Ziya Taş, Prof. Mehmet Akkuş, Prof. Mehmet Baştürk, Prof. Mehmet Narlı, Prof. M. Emin Ay, Prof.  Murat Mustafa Öntuğ,  Prof. Mustafa Kıralan, Prof. Mustafa Özsarı, Prof. Nurettin Gülmez, Prof. Nesimi Yazıcı, Prof. Sait Gezgin, Prof. Sefa Yeprem, Prof. Türkan Göksal Özbalta, Prof. Yücel Yiğit, Doç. Abdelkarim Bellıl (Cezayir), Doç. Adil Çoruk, Doç. Betül Bakır, Doç. Naile Suleymanova (Azerbaycan), Öğr. Üyesi Doğan Yavaş, Öğr. Üyesi Fuat Özer, Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim, Öğr. Üyesi Suliman Alomırat (Katar), Sedad Bešlija (Bosna Hersek), E. Öğr. Gör. Aydın Ayhan.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Balıkesir’in, Kültürel, Mirası, II, Uluslararası, Sempozyum’da, Bandırma, Füze, Kulübü, anlatılacak,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Balıkesir’in Kültürel Mirası II Uluslararası Sempozyum’da Bandırma Füze Kulübü anlatılacak
Yorumlar
Haber Yazılımı