Bandırma ve Yücel Yılmaz
Haber
10 Kasım 2023 - Cuma 03:54 Bu haber 1874 kez okundu
 
Bandırma ve Yücel Yılmaz
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın son Bandırma ziyaretini ve yaşananları değerlendirdi.
Manşet Haberi
Bandırma ve Yücel Yılmaz

Balıkesir  Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz beraberinde belediye daire başkanları ve partililer ile birlikte dün, kendi ifadesi ile  ‘eli dolu ‘ olarak Bandırma’yı ziyaret etti ve yine kendi ifadesiyle ‘Bandırma’ya bazı güzel işlerin temelini atmaya, bazılarının ise açılışını yapmaya ve sohbet etmeye geldiklerini’ belirtti.

Başkan Yılmaz, gerçekten de Bandırma’ya ele dolu geldi ve programı yüklü idi. Sağlıkla ilgili başka randevum olduğundan ziyaretini  yakından takip edemesem de ziyaretini dolaylı ve ilgiyle takip ettim.
Perşembe günü, sabah 10.00’da başlayan ziyaret  Terminal’de sanayi esnafı ziyaretinden sonra  büyükşehir belediyesine  3 trilyon liraya mal olmuş Araç Yıkama ve kademe İstasyonu’nun açılışı ile başladı.

Önemli mi, önemli ve yaşamsal bir ihtiyaç ve yatırımdı. Özellikle İstanbul’a İBB uhdesinde çalıştırılan toplu ulaşım araçlarının bakımsızlıktan  nasıl yollarda kaldığını, kağıt gibi yandığını biliyor ve tanık oluyoruz.I nedenle şofer esnafımızın araçlarının bakımını onarımı, temizliğini ve parklanmasını rahatlıkla yapabilmesi önemli ve yaşamsal. Sonuçta bu araçlarla insan taşınıyor.

Eti Maden önü yan yol asfalt ve refüj inceleme çalışmaları da Bandırma insanı açısından bir ihtiyaç ve önemli bir sorundu Konu ve sorunun çözümü yönündeki arayış ve çalışma  yeni değil.Bir anlamda siyasi kaygı ve tartışmalar aşılıp, başlandı. Bandırma’ya hayırlı olun, demekten başka bize laf düşmüyor.

Yine sabahtan Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi açılışı, başta hayvan severler olmak üzere tüm kenti ilgilendiren bir açılış idi.Sokak hayvanları konusu ve sorunu, yıllardır tek Bandırma’yı yakından ilgilendiriyor. Ne zaman ve nerede sokak hayvanları ile tanışacağınız, saldırıya uğrayacağınız belli değildi. Ya da pejmurde haldeki sokak hayvanlarının görüntüsü hepimizin içini acıtıyordu. Bu, büyük ölçüde  bitirildi. Sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri mümkün olacak. Merkezin ciddi bir alt yapısı mevcut. Ameliyathane, tedavi birimi ve bakım odasındandan oluşan Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi, yoğun bakım kabini, röntgen, hemogram cihazı gibi sokak hayvanlarının teşhis ve tedavisi için gerekli olan bütün donanımlara sahip ve tedavi merkezinde, acil durumlarda sokak hayvanlarına anında müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat acil müdahale aracı da hazır olarak bulundurulacak.

Öğlen sonrası gerçekleşen, Bandırma Ulaşım Araçları, 55 OTOBÜS, Hizmete Alım Töreni üzerinde ne kadar dursak ve konuşsak az.

Neden?

Çünkü, Bandırmalı’ların çocuğundan yetişkinine orak şikayet konusu, toplu ulaşım araçlarının bakım, onarım ve temizliğinin yetersizliği yanı sıra araçların miadını doldurmuş ve güvensiz olması, şoför ile yolcular adasında araçlarla yaşanan yersiz ve anlamsız tartışmalardı.

Şimdi, Büyükşehir Belediyesi,565 trilyonluk bir hizmet yatırımı ile  2023 model  55 yeni otobüsü yollarda sefere çıkartıyor ve bir hafta ücretsiz Bandırma’lılar hatları ücretsiz kullanabilecekler. Hangi yollarda? Bandırma’nın genelde delik deşik yollarında..!

Otobüslere binişler elektronik kart ile yapılacak ve 55 yeni otobüsün dışında kalan 42 aracın ise 10 milyon lira değerindeki bakım onarımı-modernizasyonu gerçekleştirilecek. Bandırma’da; 22 hat ve 97 araçla toplu taşıma yapılırken; yeni 55 aracımızla birlikte toplam152 araçla, ulaşımı daha konforlu hale getiriliyor. Toplam 152çevreci otobüsümüz, bugünden itibaren Bandırma halkımızın hizmetinde ve neden çevreci? Çünkü, 6 motorlu mevcut araçlara göre karbon salımı; yüzde 25 daha az ve çevreci motor özelliğine sahip.

Başkan Yücel Yılmaz, ardından  öğrenci velileri ve üniversite öğrencileri ile   Rektörlük Konferans Salonu’n  da buluşup, vize ve final haftalarında otobüslerin artık ücretsiz olduğunu müjdeliyor. Bu ekonomik ortam da veli ve öğrenci için 10 liranın bile önemi büyük. Büyükşehir Belediyesi’nin karşılaşacağı sınav ücretlerini saylıyorum bile..

Bandırma ve insanımız açısından bu hizmet ve yatırımlar önemli, büyük ve tek kelime ile muhteşem. Ayakta alkışlıyoruz ama ortada bir sorun ve sıkıntı var. Bunu da en iyi Cemal Öztaylan biliyor. Çok hizmet ve yatırım, konu Bandırma olduğunda, ne AK Parti’ye   ne de Yücel Yılmaz’a  çok oy,  getirmiyor. Bu denklemin ve düğümün çözümlenmesi, çözülmesi  gerek. Açılışlara katılımın yetersizliği ve düşük olduğu açık. Havanın yağışlı olması bir yana mevcut tablonun, katılımın  ve ilginin daha farklı olması gerekiyordu.

Peki, neden ve niçin ?

AK Parti ve Yücel Yılmaz’ın kentin sosyolojik yapısı, kentin tarihi  ve psikolojisi  üzerinde kafa yorması gerektiğini düşünüyoruz. Bandırma, bir deniz kenti ve bunun hasletleri, insanları üzerindeki etkisi çok farklı. Başkan Yılmaz, göreve geldiği ilk günden bugüne kadar bu yapısını çözümleme çalıştı ve tabiri caiz ise, ağzı ile kuş tutsa, Bandırma’ya yaranamıyor. Örneğin, kente son on-yirmi yıldır AK Parti’nin çok güçlü olduğu Dursunbey, Kepsut gibi yerleşim yerlerinden göç almış olmasına  ve Manyas’ın kent yaşamı ve siyaseti üzerindeki etkisi büyük ölçüde kırılmasına karşın, kentin toplumsal yaşamı etkilenmiyor ve kentin siyasal dinamikleri değişmiyor. Tam tersi, kente göç edenleri adeta Bandırma kendi içinde öğütüp, şekillendiriyor. Ak Parti, kentin özelliklerine uygun bir yönetim, sunum gerçekleştiremiyor. Kente, kent insanına  bir anlamda yabancı kalıyor. Ortada siyasi bir vizyon ve ciddi açıdan bir halkla ilişkiler sorunu ve sıkıntısı var ve yaşanıyormuş  gibi..

Cemal Öztaylan, zamanında bunları gördü ve yaşadı. Ancak, çözemedi ve  kendi içinde etrafındaki insanlara  sorumluluk yükleyip, kızarak, öfkelenerek gitti. Oysa ki çözüm, bu değildi. Bu sorun, salt AK Parti’nin değil, genel bir sorundur ve  CHP’yi farklı boyutlarda etkileyip, vuruyor. Örneğin Başkan Tolga Tosun, hizmet ve yatırım açısından ne yapsa yapsın, önce partilileri acısından eleştirilip, sorgulanıp, cephe alınıyor. Bunaltılıp, yıpratılıyor.

Arıza ve sıkıntının Bandırma’da   ve Bandırma insanında aranmasının mantığı yok. Bu işin kolay yanı. Bizce kenti yönetmeye talip olanlar ve kenti yönetenler, kentlerine, kentlerinin tarihine ve toplumuna yabancı.!

Su konuyu daha sonra değişik yönleriyle yine ele alacağız. Şimdilik bu kadar. Esen kalın.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bandırma, ve, Yücel, Yılmaz,
Yorumlar
Haber Yazılımı