CIA Şeflerinden Rubin 'çuvalı' unutamamış!
Haber
28 Ekim 2023 - Cumartesi 18:27 Bu haber 872 kez okundu
 
CIA Şeflerinden Rubin 'çuvalı' unutamamış!
CIA Şeflerinden Michael Rubin, 'ABD donanmasının Türkiye'deki liman arayışını sona erdirme zamanı geldi' başlıklı yazısında Bodrum'da ABD askerlinin başına geçirilen çuvalı hatırlattı. Rubin, 'Türkiye artık dünyanın en Amerikan karşıtı ülkeleri arasında yer alıyor.' dedi.
Dünya Haberi
CIA Şeflerinden Rubin 'çuvalı' unutamamış!

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 2011 yılında Muğla'nın Bodrum ilçesinde Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmişti. 2003 yılında Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin ardından yapılan eylemde ülke genelinde büyük bir coşkuyla karşılanmıştı. 

Çuval eylemi sonrasında, Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'hakaret suçu' yönünden 16 yıl hapis istemiyle yargılanan Vatan Partisi ve TGB üyeleri, yargı sürecinin sonunda beraat etmişti. Dava sürecinde dikkat çeken önemli bir ayrıntıda başına çuval geçirilen Amerikan askerinin ifadesinde görevlendirilen tercümanın CIA ajanı Turan Öztürk olduğu tespit edilmesiydi. 

 

 

Rubin'in, 'ABD donanmasının Türkiye'deki liman arayışını sona erdirme zamanı geldi' başlıklı yazısında 2011 yılında Bodrum'da ABD askerlerinin başına geçirilen çuvalı hatırlattı ve tehlikede olduklarını söyledi. 

ABD askerlerinin başına geçirilen çuvalın ardından 10 yılı aşkın sürenin geçmesine rağmen, CIA Şeflerinden Michael Rubin halen daha 'çuvalı' unutamamış. Rubin'in, 'ABD donanmasının Türkiye'deki liman arayışını sona erdirme zamanı geldi' başlıklı yazısında 2011 yılında Bodrum'da ABD askerlerinin başına geçirilen çuvalı hatırlattı ve tehlikede olduklarını söyledi. 

2011 yılında Bodrum'da ABD askerlerinin başına geçirilen çuval geçirilme anı.

2011 yılında Bodrum'da ABD askerinin başına çuval geçirenlerin arasında yer alan ve şuan da Vatan Partisi Genel Sekreterliği görevini yürüten Özgür  Bursalı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Rubin'e yanıt verdi. Bursalı açıklamalarında şunları ifade etti;

"CIA Şeflerinden Rubin, 2011 yılında Bodrum'da ABD askerlerinin başına geçirdiğimiz çuvalı hatırlatmış ve tehlikede olduklarını söylemiş:

 

 

'Ekim 2011'de bir grup Türk, Amerikan güçlerinin bir Türk suikast ekibini yakalayıp gözaltına aldığı Irak Kürdistanı'nda yaşanan olayın intikamını almak için Ege tatil beldesi Bodrum'da USS Ramage'den Amerikalı bir denizciye saldırdı (...) Pentagon Türk limanlarına gemi göndermeye devam ederek Amerikan personelini de tehlikeye atıyor. Türkiye artık dünyanın en Amerikan karşıtı ülkeleri arasında yer alıyor.'

ABD emperyalizmi artık her yerde tehlikede. Mazlum milletlerin çuvalı bugün yine Filistinli kahramanlarımızın ellerinde. O çuval ABD emperyalistlerinin ve İsrail siyonistlerinin kafasında...."

Kaynak: Editör:
Etiketler: CIA, Şeflerinden, Rubin, 'çuvalı', unutamamış!,
Yorumlar
Haber Yazılımı