Cezayir Parlamentosu Cumhurbaşkanı'na İsrail ile savaşa girme yetkisi verdi!
Haber
03 Kasım 2023 - Cuma 22:26 Bu haber 895 kez okundu
 
Cezayir Parlamentosu Cumhurbaşkanı'na İsrail ile savaşa girme yetkisi verdi!
Cezayir Parlamentosu'nda yapılan oylamada bütün milletvekillerinin olumlu oyuyla Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'a İsrail'e karşı savaşa girme yetkisi verildi. Mecliste yapılan oylama sırasında Filistin halkını ve direniş gruplarını destekleyen sloganlar atıldı.
Dünya Haberi
Cezayir Parlamentosu Cumhurbaşkanı'na İsrail ile savaşa girme yetkisi verdi!

7 Ekim'de Hamas'ın Tel Aviv'e başlattığı harekattan sonra savaş durumuna geçen İsrail, Gazze'yi abluka altına aldı. Gazze'yi adeta açık hava hapishanesine çeviren İsrail, 7 Ekim'den bu yana binlerce masum sivili katletti. Bölgede tansiyon bir an olsun düşmezken Cezayir'den de dikkat çeken bir hamle geldi.

SLOGANLAR ATILDI

IWN on X:

 

 

Cezayir Parlamentosu'nda yapılan oylamada bütün milletvekillerinin oyuyla Cumhurbaşkanı Tebbun'a, İsrail'le savaşa girme yetkisi tanındı. O anlarda Filistin halkına destek veren sloganlar atıldı. 

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Cezayir Ulusal Halk Meclisi, İsrail'in Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin'deki saldırıları gündemiyle 3 gün önce olağanüstü toplandı. Milletvekilleri, Filistin atkıları takıp, Filistin bayrakları taşıyarak "Cezayir ordusu seninledir Gazze" sloganları attı. Cezayir Dışişleri Bakanı Attaf, genel kurula hitaben, bugün İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırılarının sebebinin 7 Ekim ile beraber başlamadığına dikkati çekerek, "İsrail'in Filistin'i tamamen haritadan silme girişiminin ileri bir aşaması olduğunu" vurguladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cezayir, Parlamentosu, Cumhurbaşkanı'na, İsrail, ile, savaşa, girme, yetkisi, verdi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı