FESTİVAL PROGRAMI VE BÜTÇESİ BELLİ OLDU
Haber
03 Eylül 2023 - Pazar 23:10 Bu haber 1200 kez okundu
 
FESTİVAL PROGRAMI VE BÜTÇESİ BELLİ OLDU
Bandırma ve bölgenin kültür sanat kimliğine büyük katkılar sunan, bu yıl 32.'si düzenlenecek olan Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin tanıtım toplantısı Santral Kültür Merkezinde yapıldı. Festival takviminin açıklandığı toplantıda festival programı basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Festivalin bütçesi yaklaşık 10 milyon lirayı bulacak.
Manşet Haberi
FESTİVAL PROGRAMI VE BÜTÇESİ BELLİ OLDU

Bandırma ve bölgenin kültür sanat kimliğine büyük katkılar sunan, bu yıl 32.'si düzenlenecek olan Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin tanıtım toplantısı Santral Kültür Merkezinde yapıldı. Festival takviminin açıklandığı toplantıda festival programı basına ve kamuoyuna  tanıtıldı. Festivalin bütçesi yaklaşık 10 milyon lirayı bulacak.

 

 Bandırma ve Bölgenin kültür sanat kimliğine büyük katkılar sunan 32’nci Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin bu yılki programı ve içeriği tanıtım toplantısı Santral Kültür Merkezinde düzenlenen kokteyl ile gerçekleştirildi. Festival tanıtım filminin izlendiği toplantıda, festival takvimi de açıklandı. Festival Komitesi Genel Sekreteri Bandırma Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten 32’nci Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin 20-24 Eylül tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.Toplantıda Festival Komitesi üyelerinden; Genel Sekreter Nüvit Erten, Belediye Meclis Üyesi Merve Polat, Fatma Salı Karabacakoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Funda Öztemel yer aldı. Santral Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Festival Komitesi Genel Sekreteri Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten, Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festival’in önemi ve bölgeye kattıkları hakkında bilgi verdi. Erten, “Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kentimizin kültürel ve sosyoekonomik yapısına katkı sunmaya devam ediyor. Festivalde sanatın tüm dallarına yer veriyoruz. Söyleşiden tiyatroya, konserden spor etkinliklerine kadar festival boyunca halkımızla beraber olacağız. Bandırma il olmaya aday bir kent. Bu süreçte herkes elinden geleni yapıyor. Bu süreci birlikte değerlendiriyoruz. Hem de aynı zamanda kentin kültürel yapısına verdiğimiz katkılarla kentimizi tanıtmama devam ediyoruz.” diye konuştu.

Tanıtım filminin izlenmesinin ardından etkinlikler hakkında bilgi verildi. Festival Komitesi’nde finans ve sponsorluklarından sorumlu Merve Polat, festival bütçesinin 10 milyon lirayı bulacağını belirtti. Polat, “10 milyonluk bütçeyi sponsorlarımızın katkılarıyla tamamlamak üzereyiz. Ekonomik koşullar nedeniyle her şeyin maliyeti arttı.” diye konuştu. Festival kapsamında çeşitli söyleşiler, konserler, tiyatrolar ve çocuk etkinlikleri yer alıyor..

Festivalde sahne alacak sanatçılar arasında Melike Şahin, Sefo, Funda Arar ve Oğuzhan Koç yer alıyor. 9-16 Eylül tarihleri arasında kültürel ve sanatsal birçok etkinliğin yer aldığı ve bölgenin sanatçılarının sahne alma fırsatı bulacağı Sahil Şenlikleri gerçekleşecek. Stantlar 1-25 Eylül tarihleri arasında açık olacak. 14-15-16 Eylül tarihlerinde de Kuşcenneti Milli Parkı ve Daskyleion Antik Kenti’ne Festival Gezileri düzenleneceği belirtildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: FESTİVAL, PROGRAMI, VE, BÜTÇESİ, BELLİ, OLDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı