FETÖ: Mansur Yavaş yükselen yıldız.!
Haber
28 Şubat 2024 - Çarşamba 05:53 Bu haber 748 kez okundu
 
FETÖ: Mansur Yavaş yükselen yıldız.!
Zaman Gazetesi'nin 'Yükselen yıldız' diyerek parlattığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın MHP'li olduğu dönemde Devlet Bahçeli'ye gönderdiği mektup yeniden gündem oldu. Yavaş mektubunda FETÖ'nün Ergenekon/Balyoz tertibine sahip çıkmış, yurtseverleri 'cuntacı' diye suçlamıştı.
Siyaset Haberi
FETÖ: Mansur Yavaş yükselen yıldız.!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, 2011 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderdiği mektup tartışmalara yol açtı. Yavaş'ın, Balyoz tertiplerini cunta davası olarak nitelendirmesi, FETÖ yayın organının Yavaş'tan övgüyle bahsetmesi eleştirilere neden oldu.

FETÖ'DEN MANSUR YAVAŞ ÖVGÜSÜ

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 2011 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yazdığı mektup tartışmalara yol açtı. Milliyetçi bir profil çizen Mansur Yavaş'ın, FETÖ'nün Balyoz tertibinde yargılanan Engin Alan'ın milletvekilliğine aday gösterilmesine karşı çıktığı ve "cuntacı oluşumlarda yer aldığı iddiasıyla hakkında davaların devam ettiği isimler" ifadelerini kullanarak FETÖ tertiplerine sahip çıktığı ortaya çıktı.

TERTİPLERİ CUNTA DAVASI OLARAK NİTELENDİRDİ

Yavaş, Bahçeli'ye gönderdiği mektupta, "Cuntacı oluşumlarda yer aldığı iddiasıyla hakkında davaların devam ettiği isimlerin ön plana çıkarılması kamuoyunda ciddi kuşkular uyandırmıştır" ifadelerini kullanıyor. Mektupta kast edilen kişinin ise Balyoz tertibinden tutuklanan ve MHP'den milletvekili adayı daha sonra da milletvekili olan Engin Alan olduğu biliniyor.

FETÖ'NÜN EVET ÇAĞRISINA YAVAŞ DA UYMUŞ

Yavaş'ın mektupta ayrıca, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden, FETÖ'nün özellikle yargıya yerleşmesine kolaylık sağlayan ve Fethullah Gülen'in "Mezardakileri bile kaldırarak referandumda 'Evet' oyu kullandırmak lazım" diyerek çağrı yaptığı 12 Eylül 2010 Anayasa Referandumu'nda MHP'nin 'Hayır' oyu kararını eleştiren ifadeler yer alıyor:

 

"Millet iradesinin önemli bir bölümüne elitist bir yaklaşımla adeta tepeden bakan, referandumda evet oyu kullanmış yüzde 58'lik bir kitleyi neredeyse yok sayan, bütün programını hayır oyu kullananlar üzerine yapan ve bunu açıkça ilan eden bir anlayışla sonuç almamız mümkün gözükmemektedir."

FETÖ YAYIN ORGANI: YÜKSELEN YILDIZ MANSUR YAVAŞ

FETÖ: Mansur Yavaş yükselen yıldız - Resim : 1

FETÖ'nün yayın organı olan ve kapatılan Zaman Gazetesi ise Mansur Yavaş'ın Bahçeli'ye yazdığı bu mektubu sütunlarına taşımış ve haberde Yavaş'tan 'Yükselen yıldız' diye söz edilmişti. Bugün 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Mansur Yavaş, her ne kadar milliyetçi bir profil çizse de geçmişte FETÖ tertiplerini meşrulaştıran sözler sarf etmişti.

Selim Kuvel imzalı haberde, "MHP’nin yükselen yıldızlarından Yavaş, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye bir mektup yazmış ve Engin Alan üzerinden, ‘Partide ikinci bir Nusret Demirağ vakası yaşanmasın’ talebinde bulunmuş. Ancak parti yönetiminin Engin Alan konusunda geri adım atmaması kendisini kırdı ve adaylıktan vazgeçti" ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: FETÖ:, Mansur, Yavaş, yükselen, yıldız.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı