İçeride pazarlık dışarıda tepki
Haber
21 Mart 2023 - Salı 09:53 Bu haber 1296 kez okundu
 
İçeride pazarlık dışarıda tepki
Kılıçdaroğlu dün HDP Eş Başkanları ile buluştu. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, TBMM önünde eylem yaptı, 'Hainlerle pazarlık sofrasında şerbet içenl
Siyaset Haberi
 İçeride pazarlık dışarıda tepki

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Genel Başkanı Lokman Aylar, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP’nin yaptığı görüşmeye tepki gösterdi.

“Hainlerle pazarlık sofrasında şerbet içenleri asla affetmeyiz.” diyen Aylar, CHP’nin Atatürk'ün izinde olduğunu söylediğini ancak “teröristlerin izinde” olduğunu belirtti.

 

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Genel Başkanı Lokman Aylar, Meclis önünde yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Burada hainliği alçaklığı protesto etmek için bulunuyoruz. Bizler dağlarda PKK ile mücadele edip kurşun sıkarken biri de masada hainlik yapmaya devam ediyor.  Bizlerin canı sağ oldukça masada ülkeyi kaptırmayacağız. Böldürmeyeceğiz. Hainlerle pazarlık sofrasında şerbet içenleri asla affetmeyiz.

“Bugün burada yapılan bu hain görüşmeyle şehitlerimizin aziz hatırasına saygısızlık edilmiştir. Atatürk'ün izinde olduğunu söyleyenler teröristlerin izindeymiş.

 

Bunlar ulu önder Atatürk'ün kemiklerini sızlatmışlardır.

‘DÜŞMANLARLA MÜCADELE EDECEĞİZ’

“Birkaç gün önce 18 Mart'ta Şehitleri Anma Günü’nde planlan bu görüşmeyi bugüne ertelediler. Biz 18 Mart'ta şehitlerimizin huzurundaydık. Terör örgütleriyle iş birliği yapanlara düşmanlığımız var. Canımız pahasına da olsa bu düşmanlarla mücadele edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU’NA SORULAR

“Türk milleti vatanına milletine devletine her zaman sahip çıkmıştır her zaman sahip çıkacaktır. Ey Kemal Kılıçdaroğlu size sesleniyoruz. Koltuk uğruna makam uğruna şehitleri vatanı satmaya hiç mi utanmıyorsunuz? Öcalan'ı serbest bırakın diyorlar. İzin verecek misiniz bunu? Terörist başı serbest brakılsın diyorlar buna cevabınız nedir? Kayyumların tekrar dönüşünü şart koşuyorlar. Hain belediyeleri tekrar iade mi edeceksiniz? Terör operasyonları dursun diyorlar bunca yaptığımız terörle mücadele boşa mı gitsin? Sınırımızın ötesine PKK hainlerinin devlet kurmasına müsaade mi edeceksiniz?

‘ŞEHİT ANNELERİNİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ’

“En acısı HDP'nin özerklik talebi CHP'nin bazı başkan yardımcıları tarafından dile getirilmiştir. Özerklik talebi vererek neyi amaçlıyorsunuz? Bize kurşun sıkan hainleri şehit mi ilan edeceksiniz! Terör örgütünün temsilcileriyle masaya oturup şehit annelerinin yüzüne nasıl bakacaksınız!

 

“Nasıl dağlarda mücadelemiz devam ettiyse 14 Mayıs’ta da bu şerefsizliği unutmayacağız, terör destekçilerini de sandığa gömeceğiz.”

Aylar, çarşamba günü 13.00’te CHP Genel Merkezi önünde olacaklarını ve Kılıçdaroğlu’na bazı sorular soracaklarını söyledi.

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: , İçeride, pazarlık, dışarıda, tepki,
Yorumlar
Haber Yazılımı