Katlı Otopark ve Yaşam Alanı Projesi start alarak ilk kepçe vuruldu
Haber
26 Ekim 2023 - Perşembe 20:30 Bu haber 1038 kez okundu
 
Katlı Otopark ve Yaşam Alanı Projesi start alarak ilk kepçe vuruldu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirdiği Katlı Otopark ve yaşam alanı, yapım çalışmaları için kepçeler vuruldu. Bandırma Atatürk caddesi PTT karşısında yıkım işlemi tamamlanmış olan Eski Çocuk Sarayının bulunduğu alana yapılacak olan proje kapsamında 500 araçlık otopark, en üstte yaşam alanı, En köşe bölümde cafeler ve seyir terası yer alacak. Projenin toplam yaklaşık maliyeti de 200 milyon lira olacak. Bu proje ile de otopark kanunu çerçevesinde civarında yeni inşaatların yapılabileceği öngörülüyor.
Manşet Haberi
Katlı Otopark ve Yaşam Alanı Projesi start alarak ilk kepçe vuruldu

KATLI OTOPARK ve YAŞAM ALANI PROJESİ START ALARAK İLK KEPÇE VURULDU

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirdiği  Katlı Otopark ve yaşam alanı,  yapım çalışmaları için kepçeler vuruldu. Bandırma Atatürk caddesi PTT karşısında yıkım işlemi tamamlanmış olan Eski Çocuk Sarayının bulunduğu alana yapılacak olan proje kapsamında 500 araçlık otopark, en üstte yaşam alanı, En köşe bölümde cafeler ve seyir terası yer alacak. Projenin toplam yaklaşık maliyeti de 200 milyon lira olacak. Bu proje ile otopark kanunu çerçevesinde, civarında yeni inşaatların yapılabileceği öngörülüyor.

 

SONKURŞUN / AYNUR ARICAN / Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirdiği  Katlı Otopark ve yaşam alanı,  yapım çalışmaları için kepçeler vuruldu. Bandırma Atatürk caddesi PTT karşısında yıkım işlemi tamamlanmış olan Eski Çocuk Sarayının bulunduğu alana yapılacak olan proje kapsamında 500 araçlık otopark, en üstte yaşam alanı, En köşe bölümde cafeler ve seyir terası yer alacak. Projenin toplam yaklaşık maliyeti de 200 milyon lira olacak. Bu proje ile otopark kanunu çerçevesinde, civarında yeni inşaatların yapılabileceği öngörülüyor.

Bandırma’da daha önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve uzun süreden bu yana atıl vaziyette olan kent merkezindeki Eski Çocuk Sarayı arazisinde proje çalışmaları ilk kepçe vurularak başladı.

Trafik karmaşası yaşanan Bandırma’da büyük problem yaratan otopark sorununa çözü olması öngörülen proje kapsamında sözkonusu proje hayata geçene kadar alanda düzenleme çalışmaları yapılarak Bandırma’lılar araçlarını park edebilecek.

 

Doğan: “ proje tamamlandığında Bandırma’nın gözbebeği olacak”

 

Proje alanında açıklama yapan AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Bandırma’da uzun süredir devam eden trafik ve otopark sıkıntısının çözülmesine yönelik başlatılan proje için “Bandırma’nın en gözde yerinde eski Çocuk Sarayı dediğimiz alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından katlı otopark için çalışmalar başlatıldı. Kalan son 2 binayı da Büyükşehir Belediyesi mal sahiplerinden satın alarak yeri düzeltmeye başladı.

Yıkımlar gerçekleştirdikten sonra düzlük bir alan haline getirilerek kısa süreliğine Bandırma Merkezi’ni rahatlatacak bir otopark haline getireceğiz.” dedi.


2024 Yerel Seçimlerine de işaret eden AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, “Büyükşehir çalışıyor, çalıştıkça da oluyor. Bu alan için çok proje çizildi ama 6-7 projenin arasından çok özel bir proje beğenildi. Bandırma’nın göz bebeği olacak bir proje.

 

Önceki dönem Milletvekili Cemal Öztaylan bu projeyi özellikle takip ediyor. Şehir merkezinde büyük, modern 3 katlı bir park otopark olacak. Bugün de yıkım işlemleri gerçekleşiyor. En kısa sürede düzeltip halkın hizmetine açacağız. Trafik ve otopark sıkıntısı bir nebze de olsa rahatlayacak. Büyükşehir bünyesinde uygun fiyatlı bir otopark olacak. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. Mart ayı seçimleri de geliyor. Mart ayında daha güzel, temiz, huzurlu bir Bandırma için mücadelemiz ve çalışmalarımız devam edecek. Yıkım çalışmaları sonrasında, kısa bir süre için alan otopark haline getirilecek. Ardından Bandırma’nın gözbebeği olacağına inandığımız asıl proje hayata geçecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezimize büyük bir yeşil alan ve 3 katlı otopark kazandırılmış olacak.” diye konuştu.

 

Öztaylan: “Projenin toplam maliyeti 200 milyon lira”

 

Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yıldan bu yana 4 proje için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Cemal Öztaylan “yıllar önce eski Çocuk sarayı denilen araziyi bakanlıktan istedik. Bize o günün parasıyla 57 milyon lira para istediler. O arazide 2 ev ve 27 adet mülk var. Bu mülk sahiplerine soracağız. Onlara ya projede yapılacak olan dükkanları vereceğiz ya da istedikleri taktirde paralarını vereceğiz. Bu kararı mülk sahiplerine bıraktık. Bu projede 500 araçlık bir otopark olacak. En üst katı bir yaşam alanı olarak değerlendireceğiz. Buraya pasaj içinde dükkanlar yapacağız. En köşe bölümde cafeler ve seyir terası yer alacak. Bu projenin toplam yaklaşık maliyeti de 200 milyon lira olacak. Bu proje ile de otopark kanunu çerçevesinde civarında yeni inşaatlar yapılabilecek.”dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Katlı, Otopark, ve, Yaşam, Alanı, Projesi, start, alarak, ilk, kepçe, vuruldu,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Katlı Otopark ve Yaşam Alanı Projesi start alarak ilk kepçe vuruldu
Yorumlar
Haber Yazılımı