Mirza: "Bandırma Atatürk'ün ve Demokrasinin kentidir, taviz vermeyeceğiz"
Haber
12 Mart 2024 - Salı 01:03 Bu haber 850 kez okundu
 
Mirza: "Bandırma Atatürk'ün ve Demokrasinin kentidir, taviz vermeyeceğiz"
CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza, Basın emekçileri ile kahvaltı programında bir araya gelerek gündem ile ilgili konuşarak projelerini anlattı.
Siyaset Haberi
Mirza:

CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza, Basın emekçileri ile kahvaltı programında bir araya gelerek gündem ile ilgili konuşarak projelerini anlattı.CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza, düzenlediği kahvaltı programında bansın mensupları ile bir araya geldi. CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Zivane, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Barış Can Dursun, ilçe yönetimi ve Belediye Meclis Üyesi adaylarının katıldığı toplantıda Dursun Mirza, basının sorunlarını yanıtladı.

Toplantıda konuşan CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, “Biliyorsunuz ki bir mottomuz var. Bizim işimiz gücümüz Türkiye, işimiz gücümüz Balıkesir, işimiz gücümüz Bandırma… Ben bugün bu buluşma adına uygun olması için bu mottoyu şu şekilde söylemek istiyorum. İşiniz gücünüz halktan yana habercilik, işiniz gücünüz doğru habere ulaşmak, işiniz gücünüz gazetecilik olmaya devam etsin diyorum.”dedi.

Dursun Mirza, adaylık sürecinin uzadığını ve bu nedenle hızlı bir çalışma dönemine başladıklarını söyledi. Aday Mirza, ” Adaylığımız çok geç açıklandı. İki ayağımız bir pabuca girdi. Bir avantajımız vardı o da Bandırma halkı bizi tanıyordu. Her gittiğimiz yerde güler yüzle karşılandık. Hiçbir sorun yaşamadık. Tecrübeli bir belediyeci olarak benim amacım Bandırma’nın sorunlarını çözmek ve Bandırma’yı geleceğe hazırlamak. Bandırma’nın güzelliklerini ön plana çıkararak yeni projelerimizi halkımıza kazandıracağız. Bakış açımız halkçı, toplumcu, kamucu ve sosyal belediyeci olacak. Kazanılmış yaşam tarzımızı başkalarının geriye götürmesini izin vermeyeceğiz. Bandırma Atatürk’ün, demokrasinin kentidir. Bunlardan hiç bir zaman taviz vermeyeceğiz.” dedi


Çok kısıtlı bir bütçeyle çalıştıklarına değinen Aday Dursun Mirza, “Dayanışma içinde bu bütçeyi sağlıyoruz. Biz Büyükşehir’den destek alıp bir sürü insanla duvarlara resim asamıyoruz. Kamu binalarının ya da kültür merkezlerinin etrafını donatamıyoruz. Katlı otopark yapılması beklenen yerlere panolar yapamıyoruz. Kısıtlı bütçemizle, kısıtlı imkânlarla çalışıyoruz. Seçimler afişlerle, pankartlarla kazanılmaz. Seçimler insanların gönlüne girerek kazanılır. Büyükşehir’in müdahalelerinin olduğu bir kentte eksikliklerimiz olmuştur. Sağlam adımlar atarak detaylı projeler yaparak yolumuza devam edeceğiz. Her yere gidecek yüzümüz herkese söyleyecek sözümüz var.” diye konuştu.

Aday adaylık sürecinin zor geçtiğini belirten Mirza, ” Tolga kardeşimle geçmişte bende aynı duyguyu yaşadım. Tolga kardeşimi ziyaret ettik, dayanışma içindeyiz. Biz CHP’nin eski belediye başkanları olarak Bandırma’ya hizmet ettik. Ben tüm eski belediye başkanlarımıza verdikleri hizmetten dolayı başta Sedat Pekel ve Tolga Tosun’a verdikleri emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 2004 seçimlerinde kaybettim. O dönemin koşulları çok ayrıydı. AKP’ tek başına iktidar olmuştu bir rüzgâr esiyordu. DSP Halil Ünlü adaydı iki sol partinin oyları bölündü ve aradan az bir farkla Öztaylan sıyrıldı. Daha sonra yaptığımız çalışmalarla, mücadele ile 2009 yılında Bandırma’yı geri aldık. Bandırma’nın 15 yılı kayboldu diyorlar. Cemal Bey bu kente 3 yıl 2 ay belediye başkanlığı yaptı. Bu 3 yıla o kadar çok şey sığdırmış ki anlata anlata bitiremiyor. Her şeyi kendisi yapmış gibi anlatıyor. Ancak bunlar gerçek değil. Proje yapmak, ihale yapmak yetmez, o projeyi hayata geçirmek lazım.”diye konuştu.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mirza:, "Bandırma, Atatürk'ün, ve, Demokrasinin, kentidir,, taviz, vermeyeceğiz",
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Mirza:
Mirza:
Mirza:
Mirza:
Yorumlar
Haber Yazılımı