Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın, İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu!
Haber
08 Nisan 2024 - Pazartesi 17:43 Bu haber 619 kez okundu
 
Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın, İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olağanüstü kurultayda 'aday olmayacağım' açıklamasının ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, İYİ Parti Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Siyaset Haberi
Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın, İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu!

31 Mart 2024 yerel seçimlerine "hür ve müstakil" girme kararı alan İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki oyu yüzde 3,77 (1.734.406) olmuştu. Alınan oy oranı ise İYİ Parti'de adeta deprem etkisi yaratmıştı. Partide art arda gelen istifa haberlerinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü kurultay kararı almış ve kurultayın 27 Nisan'da yapılacağını ilan etmişti.

 

Olağanüstü kurultay kararının ardından açıklama yapan Meral Akşener, kurultayda yeniden aday olmayacağını ilan etti. Akşener'in "aday olmayacağım" açıklamasının hemen sonrasında İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Ankara Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu! - Resim : 1

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu

Dervişoğlu adaylığını şu sözlerle ilan etti:

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kurultayımızla ilgili bir açıklamada bulunmuş ve kapsamlı bir değerlendirmeyle birlikte aday olmayacaklarını kamuoyuna ilan etmişlerdir.

'SORUMLULUKTAN UZAK DURAMAM'

 

Aldıkları kararı her zaman olduğu gibi saygıyla karşılıyorum. Böylesi kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir.

'AKŞENER'İN HAYIR DUASINI ALACAĞIM'

Sürecin, usulüne ve geleneklerimize uygun olarak yürütülmesini temin amacıyla; Öncelikle partimizin kurulduğu günden itibaren büyük emekler sarf ederek bugünlere gelmesini sağlayan Kurucu Liderimiz ve aile büyüğümüz Sayın Meral Akşener’i ziyaret edip hayır duasını alacak, sonrasında da değerli dava arkadaşlarımız ve teşkilat mensuplarımızla birlikte partimizi TBMM’de temsil eden değerli milletvekillerimizle istişarelerde bulunacağım.

ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Aldığımız kararın ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.
27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Ankara Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu! - Resim : 2

Koray Aydın

İYİ Parti Ankara Milletvekili Aydın, partisinin 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştireceği ‘Seçimli Olağanüstü Kurultay’da genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Genel başkanlığa aday olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden bildiren Aydın şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği üzere İYİ Parti’miz, 27 Nisan 2024 tarihinde ‘Seçimli Olağanüstü Kurultay’ kararı almıştır. Bu bağlamda kararın alındığı günden bu yana milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz ve partimize emek vermiş pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Büyük fedakarlıklarla partimizi kuran, bugünlere getiren, aldığı ‘Olağanüstü Kurultay’ kararıyla partimizin önünü açan ve yeniden aday olmayacağını açıklayan Genel Başkanımız Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Kurucu Teşkilat Başkanı olduğum ve bir evlat gibi büyüttüğümüz İYİ Parti’mizi yeniden ayağa kaldırmak, Türkiye’ye yeniden umut olmasını sağlamak ve Partimiz için emek veren bütün dava arkadaşlarımızı birlik, bütünlük ve kardeşlik hukukuyla bir araya getirmek amacıyla; kutlu bir yola çıkmış bulunuyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Müsavat, Dervişoğlu, ve, Koray, Aydın,, İYİ, Parti, Genel, Başkanlığına, aday, oldu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı