Özel'den Mücahit Birinci ve Murat Kapki iddiası!
Haber
14 Ağustos 2025 - Perşembe 17:17 Bu haber 2734 kez okundu
 
Özel'den Mücahit Birinci ve Murat Kapki iddiası!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB'ye yönelik soruşturmada tutuklanan Murat Kapki ile görüşen avukat Mücahit Birinci'nin 'Bunu imzalayacaksın, üstüne 2 milyon dolar vereceksin, buradan tıpış tıpış gideceksin' dediğini iddia etti.
Siyaset Haberi
Özel'den Mücahit Birinci ve Murat Kapki iddiası!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün "AK Parti, kuruluş yıl dönümü hediyen geliyor, yarın 12'yi bekle" ifadelerini kullanmıştı. Gözler Özgür Özel'in ne açıklayacağına çevrilmişti. Özgür Özel, açıklamalarda bulunmak üzere CHP Genel Merkezi'nde kameralar karşısına geçti.

 

'AK Parti'ye kuruluş yıl dönümü hediyesi' diyen Özel, eski AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci'nin, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan ardından itirafçı olan Murat Kapki'ye "İftira at, 2 milyon dolar ver ve buradan kurtul" dediğini iddia etti. Özel, Kapki'nin söz konusu şikayet dilekçesini basınla paylaştı.

Özgür Özel'den Mücahit Birinci ve Murat Kapki iddiası! - Resim : 1

Özgür Özel'in açıkladığı şikayet dilekçesi

Özel şunları kaydetti:

"Ak toroslar çetesinin irtibat içinde olduğu bir avukat arkadaş, İBB soruşturmasında tutuklu olan Murat Kapki'ye gider. Murat Kapki, kendisinden istenen ifadeye vermediği için içeride tutuklu bir kişi. AKP'de görev yapmış Mücahit Birinci denilen arkadaş gider. Murat Kapki'yle konuşur ve 31 Temmuz 2025 günü, 1,5 sayfalık bir ifade tutanağını önüne koyup, 'Bunu imzalayacaksın ve üstüne de 2 milyon dolar vereceksin, buradan tıpış tıpış gideceksin' dedi.

 

"Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sesleniyorum; tarihi bir noktadasın. HSK'yı olağanüstü toplantıya çağıracaksın. Gerçekten doğru, hepimizin rızasını alabilecek soruşturmayı yapacak birilerini görevlendirip soruşturmayla herkese güvenceyi vereceksin. Bu çete çökecek, o bulunamayan ama aslında başka yerlerden temin edilen yerler bulunacak. Ondan sonra bu dosya yeni baştan tıkır tıkır görülecek.

"Mücahit Birinci'nin hakkında soruşturma önemli. Mutlaka, hızlı bir şekilde kendisine ait dijital dökümanlara el konulması lazım. Telefonuna, bilgisayarına, ciddi bir arama yapılması lazım. Elini kolunu sallaya sallaya gezmemesi lazım."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarının ardından Murat Kapki ve avukat Mücahit Birinci arasında gerçekleştiği belirtilen görüşmenin araştırılması amacıyla re'sen soruşturma başlattı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Özel'den, Mücahit, Birinci, ve, Murat, Kapki, iddiası!,
Yorumlar
Haber Yazılımı