TEHLİKE SAÇIYOR: YAYALARLA ARAÇLARA AYNI ANDA YEŞİL IŞIK!
Haber
26 Haziran 2023 - Pazartesi 01:41 Bu haber 5389 kez okundu
 
TEHLİKE SAÇIYOR: YAYALARLA ARAÇLARA AYNI ANDA YEŞİL IŞIK!
Aynur Ç. Arıcan / YORUM-HABER
Manşet Haberi
TEHLİKE SAÇIYOR: YAYALARLA  ARAÇLARA AYNI ANDA YEŞİL IŞIK!

Tehlike saçıyor: Yayalarla Araçlara aynı anda yeşil ışık!

 

Her bayram öncesi araçlarıyla karayoluna çıkacaklara yetkililerce trafik kuralları tekrar tekrar hatırlatılır. Hız yapmamaları, Emniyet kemerinden yaya geçitlerine kadar, kavşaklar ve karayollarındaki sinyalizasyona kadar trafik işaret ve kurallarına uymaları ısrarla söylenir: Yayalara yol ver! Dur! 50 hız sınırı! Dikkat hayvan çıkabilir! Sağa dönüşte Yayalara yol ver! Okul geçidi! Saymakla bitmez… Ancak yayalar uymasına uyacak, ya da sürücüler uymasına uyacak da TRAFİK LAMBALARI ya da TARFİK IŞIKLARI olarak tabir ettiğimiz SİNYALİZASYONDA YEŞİL, SARI, KIRMIZI doğru zamanda doğru tarafa mı yanıyor? Ya da şöyle söyleyelim: doğra zamanda yayalara yeşil ışık yanarken, aynı anda araçlara da yeşil ışık mı yanıyor? Hangi tarafa doğru zamanda yanıyor? Çözemedim. Yaya mı geçmeli? Yoksa araç mı geçmeli? Çözemedim.

Bandırma’da aylardır takipte olduğumuz bir kavşakta yeni yapılan sinyalizasyon tehlike saçıyor. Hem yayalara hem araçlara aynı anda yeşil ışık yanıyor.

Bandırma İhsaniye Mahallesi 1510 Sokak (araç trafiğinin çokça olduğu cadde) Konaktur/Adliye Toplu Taşıma otobüslerinin güzergahı olan cadde ile Servet Çırpan caddesinin Adliye güzergahına uzantısı olan caddenin, Bizim Market’e50metre mesafede olan şehir girişindeki anayola Avm’nin önüne bağlayan caddelerin kesiştiği Dörtyol ağzındaki KAVŞAK’ta araçlar da, sürücüler de, yayalar da çileden çıktı. Tam bir karmaşadır gidiyor. Konaktur’dan ya da Adliye’den şehir merkezi yönünde tam da bu kavşaktan sağa dönecek olan ARAÇLARA YEŞİL IŞIK YANDIĞINDA aynı anda araçların döneceği yöndeki trafik lambasında YAYALARA DA YEŞİL IŞIK YANIYOR. Sürücülerin haklı olarak küfürü bastığına çok tanık oldum. yayalar ise şaşkınlık içinde araçlara basbas bağırıyor, “kardeşim yol versene” diye.. KİM HAKLI? YAYA MI? SÜRÜCÜ MÜ?

Emniyet kemeri takmayana ceza yağdırırsınız haklı olarak. Hız yapana ceza yağdırırsınız haklı olarak. yanlış park edene ceza,  haklı olarak. otobüs duraklarına park edene ceza yok. Kaldırıma çıkana ceza yok. Kırmızı da geçen yayalara ceza yok. Yayalara yeşil ışık yanar, araç sürücüsü son bir dakika geçeyim diye yayaları yarıp geçer, ceza yok. Bu nasıl bir çelişki, bu nasıl bir karmaşa. Meskun mahalde TIR KAMYLONLARININ NE İŞİ VAR? İhsaniye Mahallesi 725 sokak, 1525 sokak, buralar GECE TIR PARKI, GÜNDÜZ MESKUN MAHAL… Bandırma’da trafik tüm üniversitelerde tez konusu olacak bir trafik. Kimse kural tanımıyor. Sürücü de kuralını kendi koyuyor, yayalar da kuralını kendi koyuyor.

İş bankası’nın önünde trafik ışıklarında bekliyorum. Yanıma bir köpek dikildi. Bekledi. Bekledi. Bekledi. Yayalara yeşil ışık yandı herkesle beraber o da yürüdü geçti. Hayvan kadar olamıyoruz.

İhsaniye mahallesi, 1510 sokak, servet çırpan caddesinin uzantısı, Avm’den gelen Servet Çırpan’a uzanan ve bu caddelerin kesiştiği dört yol ağzında yeni yapılan kavşaktaki sinyalizasyonun ışıkları yetkililerce kontrol edilerek düzeltilmeli.. Araçlar da yayalar da zarar görmeden!

Haber fotoğrafı da alıntı çalıntı değil, 4-5 dakika bekledim ve allahın işine bakın ki bebek arabalı bir aile ve araç aynı anda geçmeye çalışırken yeşil ışıkta objektife yansıyıverdiler.. Araç sürücüsü ise  aniden fren yapmak zorunda kaldı. ya duramasaydı? 

Aynur  Ç. Arıcan

Kaynak: Editör:
Etiketler: TEHLİKE, SAÇIYOR:, YAYALARLA, , ARAÇLARA, AYNI, ANDA, YEŞİL, IŞIK!,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
TEHLİKE SAÇIYOR: YAYALARLA  ARAÇLARA AYNI ANDA YEŞİL IŞIK!
TEHLİKE SAÇIYOR: YAYALARLA  ARAÇLARA AYNI ANDA YEŞİL IŞIK!
TEHLİKE SAÇIYOR: YAYALARLA  ARAÇLARA AYNI ANDA YEŞİL IŞIK!
Yorumlar
Haber Yazılımı