Başkan Akın"nasıl bir Belediye devraldığımı açıklayınca çok şaşıracaksınız!”
Haber
09 Nisan 2024 - Salı 14:06 Bu haber 966 kez okundu
 
Başkan Akın"nasıl bir Belediye devraldığımı açıklayınca çok şaşıracaksınız!”
Ahmet Akın: "29 Mart’ta 103 milyon liralık ihale yapıldı. Bunu söylerken yutkunuyorum. Bu memleketin en büyük ihtiyacı olan şey, benim için en büyük vaadim adaletli olmak ve hesap vermek. Anket şirketleriyle ilgili bir ihale yapılmış. Hepsi çıkacak ortaya. 103 milyon liralık bir harcama yapılmış. Buradan açık ve net söylüyorum, israf haramdır. Her şey planlı yapılacak, millete hesap vereceğiz rahat uyumak için israfı önleyeceğiz.”
Manşet Haberi
Başkan Akın

Başkan Akın"nasıl bir Belediye devraldığımı açıklayınca çok şaşıracaksınız!”

 

Ahmet Akın: "29 Mart’ta 103 milyon liralık ihale yapıldı. Bunu söylerken yutkunuyorum. Bu memleketin en büyük ihtiyacı olan şey, benim için en büyük vaadim adaletli olmak ve hesap vermek. Anket şirketleriyle ilgili bir ihale yapılmış. Hepsi çıkacak ortaya. 103 milyon liralık bir harcama yapılmış. Buradan açık ve net söylüyorum, israf haramdır. Her şey planlı yapılacak, millete hesap vereceğiz rahat uyumak için israfı önleyeceğiz.”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “nasıl bir Belediye devraldığımı açıkladığımda hepiniz çok şaşıracaksınız” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerin harcamalarıyla ilgili geniş kapsamlı bir inceleme başlattıklarını söyleyen Ahmet Akın, seçimden iki gün önce 103 milyon liralık anket ihalesi yapıldığını da kaydetti. Akın, Müfettişler çalışıyor, iç denetim birimlerinin tamamı çalışacak, milletin parasıyla kurulmuş iştiraklerin giderleri, ne harcanmış, neler olmuş.. 29 Mart’ta 103 milyon liralık ihale yapıldı. Bunu söylerken yutkunuyorum. Bu memleketin en büyük ihtiyacı olan şey, benim için en büyük vaadim adaletli olmak ve hesap vermek” dedi.

 

“ÇATIR ÇATIR ARAZİ SATIYORLAR! YABANCILARA ARAZİ SATIŞI KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

KRT’de Gündem Özel adlı programda canlı yayına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Miyase İlknur, Çiğdem Akdemir ve Kerem Kırçuval’ın sorularını yanıtladı.

Meraların yabancılara satışına ilişkin gelişmelerin gündeme geldiği programda, mera alanlarının satılmasına karşı olduğunu anlatan Ahmet Akın, “köylünün merasına kimseyi çöktürtmem” dedi. Akın şöyle konuştu:

“Köyünün merasına kimseyi çöktürtmem. Hele yabancılara satış Balıkesir’de infial olur. Milliyetçi duyguların yoğun olduğu bir şehirde yabancılara arazi satışı kırmızı çizgimiz. Arazi satışları konusu çok önemli. Gerekli mücadeleyi vereceğim, seçim döneminde de söyledim. 500’e yakın köy gezdim. Hepsi bana şunu söyledi, ‘arazilerimizi yabancılara satmayın’ dedi. Çatır çatır satılıyor. Belediyeler de satıyor. Ben milletin gücünün her şeyden büyük olduğunu düşünüyorum. Yerel yönetimler için kolay değil, yabancılara Balıkesir’de veya başka illerde Milli Emlak aracılığıyla yapılan satışlardan bahsediyorum. İnsanlar bunu istemiyor. Milletin dirayeti ve gücüyle beraber hareket edeceğiz. Tıpkı madenlerdeki mücadele gibi. Çanakkale, Balıkesir’de büyük mücadeleler oldu. Önce insan denen anlayışı kaybetmemek önemli.”

 

“BALIKESİR’DE ESNAFLA İŞBİRLİĞİYLE KENT MUTFAKLARI AÇILACAK”

KRT’deki programda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Lokantaları örneğine benzer bir projeyi yaşama geçirmek istediklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “esnafla işbirliği içinde kent mutfakları açacaklarını” vurguladı.

Ahmet Akın konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Özellikle esnafımıza zarar vermeden yapacağız. Balıkesir bir esnaf şehri. Onlar zarar görmeden, esnafın olmadığı alanlarda, gelir düzeyinin düşük olduğu yerlerde kent mutfakları açacağız. Araçlarımız var değerlendireceğiz. Bazı yerlerde lokantalar var iş yapmıyor, onlarla anlaşacağız. Dört kap yemek 40 lira mesela, biz sübvanse edeceğiz. Esnafı da işin içine alacak bir planım var. Esnafa zarar vermeden işbirliği içinde yapacağız. Hem onlar iş yapacak, hem vatandaş memnun olacak.”

 

AHMET AKIN’IN BAŞKANLIK MODELİ: MOBİL BAŞKAN – MOBİL MAKAM!

Belediye’de oturan bir Belediye Bşakanı olmayacağının altını çizen Ahmet Akın, “mobil başkan – mobil makam” anlayışıyla hareket edeceğini kaydetti. Akın, “Alışılagelmiş başkanlıktan ziyade vatandaşın içinde mobil makam oluşturacağız. Vatandaşın içinde olup insanlarla kucaklaşacağız” dedi.

 

“NASIL BİR BELEDİYE DEVRALDIĞIMIZI AÇIKLAYINCA ŞAŞIRACAKSINIZ”

Kendisinden önceki Büyükşehir yönetiminin siyasi rant uğruna memleketi perişan ettiğini ileri süren Ahmet Akın, “Bir kere belediyede siyaset yapılmayacak. Parti rozeti olmayacak, tüm siyasi partilere açık olacağız. Siyasi rant uğruna memleketi perişan ettiler. İndirim yapacağım diyorsunuz, sonra iptal ediyorsunuz, Ne kadar ayıp. Büyükşehir’in 10 iştiraki var, bunların yönetim kurulları var. Bütün yönetim kurulları bıraktı gitti. Fırıntaş’ın ekmeği konusu var. Başarısız olalım diye üretimi durdurdular. Büyükşehir’deki mali tabloyu vatandaşla paylaşacağım. Neyi devraldığımı tüm hemşehrilerime anlatacağım. Beş yıl sonra bunu devraldım bunlar oldu demek için.  Bayramdan sonra açıklanacak. Neyi devraldığımızı açıklayınca şaşıracaksınız” diye konuştu.

 

29 MART’TA 103 MİLYON LİRALIK İHALE YAPMIŞLAR”

Önceki Büyükşehir yönetiminin seçime iki gün kala, 29 Mart tarihinde 103 milyon liralık anket ihalesi yaptığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, israfın hesabını soracaklarını vurguladı. Akın şöyle konuştu:

“Belediye’de particilik olmayacak, millet cam gibi belediyecilik istiyor. Doğmamış çocuğun hakkı var. Bütçeyi bir teslim alayım, nasıl harcandığını da anlatacağım. Müfettişler çalışıyor, iç denetim birimlerinin tamamı çalışacak, milletin parasıyla kurulmuş iştiraklerin giderleri, ne harcanmış, neler olmuş.. 29 Mart’ta 103 milyon liralık ihale yapıldı. Bunu söylerken yutkunuyorum. Bu memleketin en büyük ihtiyacı olan şey, benim için en büyük vaadim adaletli olmak ve hesap vermek. Anket şirketleriyle ilgili bir ihale yapılmış. Hepsi çıkacak ortaya. 103 milyon liralık bir harcama yapılmış. Buradan açık ve net söylüyorum, israf haramdır. Her şey planlı yapılacak, millete hesap vereceğiz rahat uyumak için israfı önleyeceğiz.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Akın"nasıl, bir, Belediye, devraldığımı, açıklayınca, çok, şaşıracaksınız!”,
Yorumlar
Haber Yazılımı