Erdoğan'dan 31 Mart muhasebesi!
Haber
08 Nisan 2024 - Pazartesi 18:02 Bu haber 478 kez okundu
 
Erdoğan'dan 31 Mart muhasebesi!
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin gerisine düşerek ikinci parti olan AK Parti'de yerel seçim muhasebesi yapılıyor. 81 ilde 40 soruluk yerel seçim anketi yapacak AK Parti, Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat'taki sonuçlar için özel olarak çalışacak.
Siyaset Haberi
Erdoğan'dan 31 Mart muhasebesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrasında yapılan ilk MYK'da seçim sonuçlarının nedenlerinin araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatını verdi. Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu'nun haberine göre; Erdoğan kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını istedi.

 

81 ilde sahaya inecek olan AK Parti, büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin kendisine neden oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk bir anket çalışması yürütecek. Ankette seçmene 'Beklentiniz neler?', 'AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' gibi sorular sorulacak.

4 İLE ÖZEL 'MARKAJ'

Yapılacak araştırmada ise özellikle 4 il markaja alınacak. Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat'ta CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin gerisine düşen AK Parti, bu iller için özel çalışma talimatı verdi.

AK PARTİ 31 MART'TA 21 İLİ KAYBETTİ

Yerel seçimler sonucunda 2019’da AK Parti’nin kazandığı birçok il ve ilçe başka partilere geçti.

 

2019’da AK Parti’nin kazandığı Bursa, Balıkesir, Afyon, Uşak, Manisa, Denizli, Kütahya, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Amasya, Giresun, Adıyaman, Kilis, Bilecik, Kırıkkale’yi CHP kazandı.

Şanlıurfa ve Yozgat’ı Yeniden Refah Partisi alırken Ağrı ve Muş’u DEM Parti, Nevşehir’i de İYİ Parti kazandı.

İSTANBUL İLÇELERİNDE DEĞİŞİM

2019’da AK Parti’nin kazandığı ilçe belediyelerinden Beyoğlu, Eyüpsultan, Silivri, Çekmeköy, Çatalca, Şile, Tuzla, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Üsküdar CHP’ye geçti.

ANKARA’DA 12 İLÇE CHP’YE GEÇTİ

2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin kazandığı Ayaş, Beypazarı, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Mamak, Nallıhan, Şereflikoçhisar ilçeleri ve MHP’nin kazandığı Etimesgut, Gölbaşı, Polatlı bu seçimde CHP’ye geçti.

İZMİR’DE DEĞİŞİM

2019’da AK Parti’nin kazandığı Kiraz, Tire, Bayındır, Bergama ve Kınık ilçelerini CHP kazandı. 2019’da CHP’nin kazandığı Menemen’i ise AK Parti aldı.

Öte yandan Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Aydın’ın Nazilli ilçesi, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi, AK Parti’den CHP’ye geçerken Antalya’nın Alanya ilçesi de MHP’den CHP’ye geçti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erdoğan'dan, 31, Mart, muhasebesi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı