Başkan Tolga Tosun; "Kurucu değerleri ışığında Cumhuriyetimizin ebedi savunucularıyız""
Haber
29 Ekim 2023 - Pazar 00:14 Bu haber 1007 kez okundu
 
Başkan Tolga Tosun; "Kurucu değerleri ışığında Cumhuriyetimizin ebedi savunucularıyız""
Cumhuriyetin 100.yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü’nün Cumhuriyet Meydanında düzenlediği alternatif kutlama töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, "Çevremizdeki coğrafyada ve dünyada yaşanılan olayları dikkatle incelediğimizde, Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü çok daha iyi anlıyoruz. Yüzyıl öncesinden bile bugünleri görebilecek bir vizyona sahip olan Ata’mızın bu sözünden hareketle bizlere düşen görev Ata’mızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, barış ve özgürlük içerisinde Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ileri hep daha ileri taşımaktır. " dedi.
Manşet Haberi
Başkan Tolga Tosun;

Cumhuriyetin 100.yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü’nün Cumhuriyet Meydanında düzenlediği alternatif kutlama töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun Cumhuriyetin 100.yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü’nün Cumhuriyet Meydanında düzenlediği alternatif kutlama töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, "Çevremizdeki coğrafyada ve dünyada yaşanılan olayları dikkatle incelediğimizde, Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü çok daha iyi anlıyoruz. Yüzyıl öncesinden bile bugünleri görebilecek bir vizyona sahip olan Ata’mızın bu sözünden hareketle bizlere düşen görev Ata’mızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, barış ve özgürlük içerisinde Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ileri hep daha ileri taşımaktır. " dedi.

 

Başkan Tosun konuşmasının devamında “Kurtarıcı ve kurucu liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde; her şeyden önce inancın, azmin, kararlılığın, cesaretin ve milli bağımsızlığımızın tescili Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşıyoruz.

Daha gençliğinin baharında Türk Milletinin karakter ve adetlerine en uygun idarenin Cumhuriyet idaresi olduğuna inanan ve bu yolda büyük bir azimle ilerleyen Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk zorlu geçen yılların ardından Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Millete ait olduğunu ispatlayan Cumhuriyet devrimini gerçekleştirmiştir.

Türk Milleti’nin vatan sevgisinin, bağımsızlık tutkusunun en büyük sembolü olan Cumhuriyet imkansıza inanmaktır. Korkusuzluğun, cesaretin ve özgürlüğün adıdır Cumhuriyet. Tarihten silinmek istenen bir milletin tüm dünyaya verdiği en güzel cevaptır Cumhuriyet. 

Çocuklarımızın yüzündeki gülücük, gençlerimizin gözlerindeki umut, kalplerimizde sonsuza kadar sürecek bir sevdanın adıdır Cumhuriyet. İnsan onuruna yakışan çağdaş demokrasinin temel taşıdır Cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesidir Cumhuriyet.

Bugün 100’ncü yaşını kutladığımız Cumhuriyet, ülkenin anahtarını işgalcilere elleriyle sunan, sonra da bir gün onların gemileriyle kaçıp giden teslimiyetçilere rağmen, bu toprakları canı pahasına kurtaran yurtsever Anadolu evlatlarının eseridir. 

Cumhuriyet, bütün imkansızlıklara rağmen tek vücut olup eşsiz bir mücadele örneği gösteren yüce milletimizin, sarsılmaz bir irade ile bağımsızlık uğruna hayatını ortaya koyarak elde ettiği büyük zaferin, ilk günkü canlılığıyla bizleri kucaklamasıdır.

Çevremizdeki coğrafyada ve dünyada yaşanılan olayları dikkatle incelediğimizde, Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü çok daha iyi anlıyoruz. Yüzyıl öncesinden bile bugünleri görebilecek bir vizyona sahip olan Ata’mızın bu sözünden hareketle bizlere düşen görev Ata’mızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, barış ve özgürlük içerisinde Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ileri hep daha ileri taşımaktır. 

Bugün ne yazık ki Cumhuriyet’in değerlerinden uzak, yasama ve yürütmenin tek elde toplandığı, sözüm ona kağıt üzerinde güçler ayrılığı yerine güçler birliğinin olduğu bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Cumhuriyetimizin kalkınma ilkelerinden uzakta, milli tarım politikası olmayan, eğitim sisteminin bozulduğu, hukukun temel üstünlüğünün yok sayıldığı bir dönemin içerisindeyiz.

Milletin menfaati yerine, şahsi menfaatlerin ön planda tutulduğu bu yönetim anlayışının her daim karşısındayız.

Bize düşen en yüce görev, kurucu değerleri ışığında Cumhuriyetimizin ebedi savunucuları olacak, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de milletçe tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe güvenle bakacağız.

Cumhuriyetimizi demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, sosyal devlet gibi çağdaş devletlerin ilkeleri ile taçlandıracak ve dünyada daha saygın bir konuma gelmesi için hiç durmadan çalışacağız.

Askeri dehasıyla, cesaretiyle her türlü zorluğa göğüs geren, yılmayan, ulusuna önderlik eden Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimize sahip çıkmaya ve onu yüceltmeye sonsuza kadar devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıl dönümünü ve tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Tolga, Tosun;, "Kurucu, değerleri, ışığında, Cumhuriyetimizin, ebedi, savunucularıyız"",
Yorumlar
Haber Yazılımı